Je stalen binnendeur onderhouden, dat doe je zo

Je stalen binnendeur onderhouden, dat doe je zo

Het is een populaire keuze, een stalen binnendeur. En wij snappen wel waarom, het ziet er stoer en ruimtelijk tegelijk uit. Als je een deur hebt laten plaatsen, is het wel zo fijn dat je de investering eruit haalt door er lang mee te doen. En niet tegen wazige of vieze ramen hoeft te kijken. Daarom is het belangrijk de deur goed te onderhouden met de juiste doeken en schoonmaakmiddelen. In deze blog delen we een aantal praktische tips met je.

Het glas reinigen

Een van de opvallendste kenmerken van stalen deuren is het glas. Om het glas helder en vlekvrij te houden, is regelmatig schoonmaken met een mild reinigingsmiddel en water erg belangrijk. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen krassen op het glasoppervlak veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek of spons om het glas voorzichtig schoon te maken. Na het reinigen is het belangrijk het glas droog te vegen met een schone, pluisvrije doek voor een resultaat zonder vlekken. Door dit zo nu en dan te doen behoudt je glas dat helder en eruit ziet als nieuw.

De deur vrij van stof houden

Waar mensen of dieren zijn, ontstaat stof. Je kent het wel, je hebt net de vensterbank goed schoon gemaakt en dezelfde dag ontstaat er alweer een nieuwe stoflaag. Om ook je stalen binnendeuren stofvrij te houden, is het handig een microvezeldoek te gebruiken. Een microvezeldoek neemt stof effectief op in plaats van het alleen maar te verplaatsen. Zo blijft je deur schoon en stofvrij.

Het frame schoonmaken

Het frame van de deur zal je, naast het glas, ook goed moeten onderhouden. Om het frame in een mooie staat te houden, is regelmatig schoonmaken nodig. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en water. Dit verwijdert stof, vuil en vingerafdrukken. Zorg ervoor dat je bij het schoonmaken alle hoeken en randen van het frame bereikt voor een grondige reiniging. Gebruik bij het drogen van het frame een zachte doek om te voorkomen dat er waterdruppels achterblijven, vooral op plaatsen waar roestvlekken kunnen ontstaan.

Onderhoud de scharnieren

Het is wel zo handig dat de scharnieren en andere bewegende delen van de deur soepel blijven werken. Smeer regelmatig een geschikt smeermiddel op de scharnieren en vergrendelingsmechanismen om wrijving te verminderen en de levensduur van deze onderdelen te verlengen. Doe dit minstens een keer in het jaar.

Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *