Je haar sneller laten groeien? Met deze vier tips gaat het zeker lukken!

Je haar sneller laten groeien? Met deze vier tips gaat het zeker lukken!

Het is een droom voor vele vrouwen, je haar sneller laten groeien. Helaas bestaat er geen wondermiddeltje waardoor je haar sneller gaat groeien, maar er zijn wel degelijk manieren waardoor jij jouw haar gezonder kan maken waardoor het ook sneller groeit! Een gezonde bos met haar onbereikbaar? Zeker niet! Met deze vier tips heb je binnen no-time gezond en lang haar.

Snel lang haar?

Laten we wel even eerlijk zijn, er is geen wetenschappelijk bewijs dat er middeltjes zijn waardoor je haar sneller gaat groeien. Je hoofdharen groeien gemiddeld één centimeter per maand, daardoor vraagt het laten groeien van je haar wel wat tijd. Gelukkig zijn er wel manieren waarop je jouw haargroei kunt stimuleren en daarmee je haar mooi en gezond houdt. De voornaamste reden waarom je haar niet (snel) groeit, is omdat je haar te veel beschadigd raakt en daardoor afbreekt. Je haar bestaat uit vier fasen waarin je haar kan beschadigen, het haarzakje, de aanzet, de lengte en uiteindelijk de punten. Binnen al deze fasen kan je haar niet goed groeien of zwak zijn en daardoor snel afbreken.

Groeitip 1

Ben jij gezond? Dan is je haar ook gezond. Het is belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Natuurlijk niet alleen voor je eigen gezondheid, maar dus ook die van je haar. Een paar belangrijke voedingsstoffen zijn omega-3 vetten, calcium, zink en vitamine A, B, C en E. Deze vitamines en mineralen zijn te vinden in veel etenswaren zoals onder andere groenten, bonen, kip, eieren, avocado en zalm. Daarnaast kunnen voedingssupplementen als Silicium, Biotine en vitamine B bijdragen aan het versterken van de haarstructuur en daarmee de haargroei stimuleren. Naast natuurlijke stoffen kun je ook gebruik maken van gummies en tabletten, al werken deze het beste voor mensen die wat minder van eerder genoemde mineralen en voedingsstoffen hebben. Heb je nou moeite met gezonder eten? Dan hebben wij hier nog wat tips voor gezonde snacks!

Laat je haar sneller groeien met gezond eten

Haar sneller laten groeien met tip 2

Naast voeding is het goed verzorgen van je haar ook erg belangrijk voor het sneller laten groeien van je haar. Was je haar niet te vaak en douche ook niet met warm water. Shampoo is gemaakt om het vuil uit je haar te verwijderen, maar het is niet goed voor je hoofdhuid of oliën van je haar. Deze oliën zorgen ervoor dat je haar er gezond en mooi uit blijft zien. Wanneer je je haar wast, was dan alleen je hoofdhuid en gebruik conditioner voor de uiteinden van je lokken.

Droog je je haar met een handdoek na het douchen? Dep dan je haar droog en ga het niet droogwrijven. Probeer hitte van een föhn of stijltang ook te vermijden. Door je haar te föhnen of droog te wrijven beschadig je je haar waardoor het sneller afbreekt. Probeer daarnaast zo weinig mogelijk je haar te borstelen en als je borstelt, doe het dan rustig. Houd je haar zo veel mogelijk los, een staart of knot zorgt ervoor dat je haar niet kan ademen waardoor de vezels in je haar sneller breken.

Sneller lang haar met tip 3

Verder verbeterd een hoofdhuidmassage de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Hiermee verbeter je de doorbloeding naar de haarzakjes, waardoor deze sterker haar zullen groeien en je haar minder snel zal breken. Haaroliën en haarmaskers stimuleren ook de groei van je haren. Je hebt verschillende massageborstels, maskers en oliën die je kunnen helpen bij het verzorgen van je haar, maar je kunt ook gewoon je handen gebruiken voor de massage. Daarnaast wordt het ook aangeraden om shampoo en conditioner aan te schaffen die specifiek voor jouw haar gemaakt zijn. Dit zorgt weer voor gezond en sterker haar.

Haargroei tip 4

Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar je haar eens in de zoveel tijd laten bijknippen is erg belangrijk om gezond haar te houden. Hoe langer je wacht met knippen, hoe meer en in één keer van je haar af moet om het weer gezond te krijgen. Het is belangrijk je haar goed te verzorgen en gespleten punten te voorkomen, zodat je het niet te vaak hoeft te knippen. Het kleuren van je haar is ook niet bevorderlijk voor je haargroei. Tijden het verven van je haar komen er chemicaliën in je haar die de textuur en cellen van het haar veranderen. De gezondheid van je haar wordt aangetast en hierdoor breekt het sneller af.

Foto van Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *