Kan het drinken van rode wijn ooit gezond voor ons zijn?

Kan het drinken van rode wijn ooit gezond voor ons zijn?

Het is waar, van elk excuus dat we kunnen vinden om te wijnen wijnen wijnen nemen we maar aan dat het waar is. Hebben we onszelf er nu van overtuigd dat rode wijn gezond voor ons is, of is dit werkelijk het geval? Wij zochten het voor je uit!

Is rode wijn gezond?

Om te beginnen willen we nadrukkelijk zeggen dat overmatig alcoholgebruik alleen maar tot negatieve gezondheidsresultaten leidt. Oké, nu we dat hebben vastgesteld, gaan we verder met het echte werk. De excuusjes om wijn te drinken. Goed nieuws, studies hebben aangetoond dat het drinken van een wijntje hier en daar in combinatie met een gezond dieet gunstig is voor je gezondheid. Hierbij kan je als richtlijn één glas rode wijn per dag nemen. Toch kunnen de gezondheidsvoordelen kunnen ook behaald worden door gezond te eten. Maar goed, dat maakt ons niet uit, wij willen wijn.

Mogelijke voordelen van een glas rode wijn

Een glas rode wijn kan je hart beschermen

Het drinken van rode rijn houdt verband met een lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen. Toch spelen andere factoren, zoals voedingsgewoonten, een rol en kun je met een ongezonde levensstijl geen voordelen halen uit rode wijn die gezond zijn.

Rode wijn is rijk aan antioxidanten, gezond dus!

Er zijn veel voedingsmiddelen en dranken die rijk zijn aan antioxidanten, en wijn is er daar een van. En dan bedoelen we voornamelijk rode wijn. Een hogere antioxidantstatus wordt geassocieerd met een verminderd risico op ziekte en niet onbelangrijk, ook op de Ziekte van Alzheimer. Hiernaast kan het in combinatie met een gezond dieet wat meer maanden aan je leven toevoegen. Prima excuus om die fles op te trekken en wat gezonde borrelhapjes op tafel te zetten dus!

Het kan je stemming verbeteren

Een matige alcoholconsumptie wordt in verband gebracht met een beter humeur. Af en toe een glas wijn kan het risico op depressie verminderen. Overmatig drinken kan echter het tegenovergestelde effect hebben. Opletten geblazen!

Nog meer redenen waarom rode wijn gezond is!

Alsof dat nog niet genoeg was, kan glas rode wijn helpen bij het bestrijden van ontstekingen. Recente studies hebben zelfs gesuggereerd dat rode wijn de groei van gunstige darmbacteriën kan bevorderen. Dit kan weer het metabool syndroom onder mensen met obesitas verbeteren. In conclusie, wij zien alleen maar pluspunten en rode wijn is gewoon gezond.

Afbeelding komt van Maria Orlova op Pexels

Reactie plaatsen

2 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *