IJsjes maken en eten, heerlijk!

IJsjes maken en eten, heerlijk!

Zelf ijs maken, weet wat je eet

Vaak kopen wij onze ijsjes bij de supermarkt of we bestellen het online bij bijvoorbeeld Uber Eats of Thuisbezorgd. Maar wist je dat je zelf ijs gemakkelijk kan maken? Van Oreo ijs tot aan Magnums. Op het internet kan je tegenwoordig veel recepten vinden hoe je bijvoorbeeld Oreo ijs kan maken. Het blijkt dat het maken van Oreo ijs eigenlijk niet heel moeilijk en duur is. Oreo ijs bestaat voornamelijk uit verschillende soorten suikers en slagroom. Natuurlijk gaan er ook Oreo koekjes in, anders is het geen echt Oreo ijs. Om zelf ijs te maken ben je ongeveer 45 min tot 1 uur bezig en dan moet het nog ongeveer 3 uur in de vriezer om te bevriezen en dat het echt een ijsje kan worden. Maar als je zelf ijs maakt is het wel een hele prestatie, je hebt je eigen ijsje gemaakt en je weet ook wat er in zit. Maar zoals altijd, het is jammer dat het zo snel weer op is. Het is zeker leuk om een keer te doen met vrienden of met je kinderen. Een echte aanrader!

Je ijsje tot aan de deur

Ben je net de laatste aflevering van je favoriete serie aan het kijken, maar is er niks lekkers in huis? Vaak heb je dan rond die situatie de behoefte om er iets bij te eten zoals een lekker ijsje, omdat de spanning te snijden is. Welkom aan boord bij de IJsExpress en laat je ijsje onbezorgd thuis bezorgd worden. Bij de bezorgservices waar je ijsje, je eten of ander soort voedsel wordt thuis bezorgd hoef je aan niks anders te denken dan aan die laatste aflevering van je serie. Mocht je buurvrouw nog naar de supermarkt gaan, dan kan je natuurlijk ook altijd nog vragen of zij een ijsje voor je meeneemt. Maar mocht je er op dat moment écht behoefte aan hebben, dan zijn er verschillende services die je ijsje tot aan de deur komen brengen. Heerlijk!

Ga zelf aan de gang!

Ben je vegetarisch of veganist? Dan wil je natuurlijk zo min mogelijk in aanraking komen met dierlijke producten, dus ook als je een ijsje aan het eten bent. Maar wist je dat je eigen ijsje maken helemaal niet zo moeilijk is? Zeker als je voornamelijk plantaardige producten gebruikt. Vegan ijs bestaat natuurlijk al grotendeels uit plantaardige producten zoals kokos, cashew, haver, amandel of soja. Op het internet zijn veel verschillende recepten te vinden om je eigen vegan ijs te maken. Zo kan je dus ook je eigen sorbetijs maken, sorbetijs bestaat natuurlijk grotendeels uit fruit. Wil je er iets aan toevoegen, zoals nootjes? Dan kan dat altijd! Het is jouw ijsje tenslotte. Wil je je ijsje wat zoeter maken? Dan kan je altijd wat biologische honing, maple syrup, agave siroop of biologische rietsuiker gebruiken.

foto van unsplash van Brooke Lark

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *