Helemaal creabea een Vaderdag cadeau knutselen!

Helemaal creabea een Vaderdag cadeau knutselen!

Laatst vroeg ik mijn vader eens wat voor hem de leukste Vaderdag cadeaus waren en tot mijn verbazing kwamen toch steeds weer die wensjes van vroeger op de basisschool. Verrassend omdat ik vroeger echt geen Rembrandt in de making was, maar ook wel weer logisch want een zelfgemaakt knutselwerk is ook super persoonlijk. Nou terug naar de basisschool kan ik helaas niet, maar het is wel leuk om gewoon dit jaar weer eens een kaar Vaderdag cadeau te knutselen. Een echte Da Vinci gaat het nooit worden, maar we kunnen het altijd proberen toch?

Een Vaderdag cadeau knutselen net als vroeger? Dit zijn 4 leuke ideeën!

Zoals ik al zei, heb ik op het gebied van knutselen nou niet zo veel geluk gehad, dus om het voor mijzelf iets realistischer te maken zijn onderstaande ideeën ook perfect voor jonge kinderen die iets leuks willen maken voor hun papa.

Barbecue, Barbecme, Barbeceverybody!

vaderdag cadeau knutselen

De liefhebbers onder ons weten precies waar dit vandaan komt, maar lees je dit nu en heb je geen enkel benul? Dan verwijs ik je graag door naar “Het Barbecue Lied” van Kees Diks. Wat een hit! Maar nu weer terug waar het omdraait. Knutselen. Als je een vader hebt die in de zomer vaak achter de barbecue te vinden is of gewoon van koken houdt dan is een gepersonaliseerde schort niet alleen leuk, maar ook nog eens super handig!

Benodigdheden

 • Katoenen schort
 • Textielverf
 • Kwasten
 • Strijkijzer
 • Karton om eronder te leggen

Aan de slag!

Leg een stuk karton onder het schort en strijk het schort strak zodat je een glad oppervlak hebt om je op uit te leven. Pak je textielverf en kwasten erbij of gebruik je vingers en ga helemaal los! Maak een mooi ontwerp van een BBQ of maak er een echte Picasso van, het maakt allemaal niet uit. Geef je vader misschien nog een mooie titel als “Grill Meister” of “BBQ Kampioen” en hij  is helemaal klaar voor de zomer.

Een Vaderdag cadeau knutselen: Spice it up!

kruidenmix maken

Nu we het toch hebben over barbecueën. Iets wat een stukje vlees of gegrilde groenten echt afmaakt zijn die heerlijke kruiden, dus een handig en snel idee voor Vaderdag is een zelfgemaakte kruidenmix. Ja het is niet echt een knutselwerk, maar wel ideaal om in combinatie te geven met het barbecueschort of wanneer je weinig tijd hebt.

Benodigdheden

 • Potje met deksel (inmaakpot)
 • Kom
 • Etiket of label
 • Pen, stift, stempel, etc. voor het label.

Kruidenmix

 • 3 el paprikapoeder
 • 3 el zeezout
 • 1 el peper
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 1 tl chilipoeder

Aan de slag!

Doe alle kruiden in een kom en meng ze goed door elkaar. Giet het daarna in je uitgekozen potje. Deze kun je eventueel vooraf nog wat beschilderen of op een andere manier versieren. Maak vervolgens een mooi label en maak deze vast aan het deksel met behulp van een touwtje of een zelfklevend etiket. Heb nu alweer zin om te barbecueën!

Och, wat zijn ze groot geworden!

ideeën vaderdag cadeau knutselen

Als je deze voetjes ziet dan smelt je toch gewoon. Helaas, blijven onze voetjes niet altijd zo schattig en klein, was trouwens ook wel onhandig geweest, maar je kunt ze natuurlijk wel samen met de handjes vereeuwigen. De makkelijkste manier om dit te doen is door de voetjes en handjes in de vingerverf te stoppen en af te drukken op een vel papier, maar er zijn ook kant-en-klare setjes te koop waarmee je een gipsafdruk kan maken. En wat dacht je van zoutdeeg? Ben je nu net als ik al een tijdje verwijdert van de jonge kinderjaren dan is het ook wel grappig om nu weer een afdruk te maken kun je zien hoe groot die voeten en handen zijn geworden.

Een Vaderdag cadeau knutselen: family time!

activiteiten bokaal

Heb je wel eens het probleem dat je samen iets leuks wilt gaan doen met het hele gezin of alleen met je vader, maar dat je geen idee hebt wat? Daar komt wanneer je dit Vaderdag cadeau gaat knutselen een einde aan. En het enige wat je nodig hebt, is een grote glazen pot, die je nog wat kan versieren, en wat papiertjes. Op deze papiertjes in verschillende kleuren schrijf je allemaal activiteiten die je samen met je vader kan doen, met het hele gezin of alleen voor je ouders, ga zo maar door! Houd bijvoorbeeld een filmavondje met lekkere snacks die samen gaat maken.

Afbeeldingen afkomstig van: Jochem van Wylick, Vincent Keiman, Diana Polekhina, Marcel Fagin en Tower Paddle Boards op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *