Hangende oogleden? Los het op met deze make-up tips!

Hangende oogleden? Los het op met deze make-up tips!

Bij dit onderwerp denk je misschien al snel aan opa en oma, maar overhangende of hangende oogleden komen echt niet alleen maar door ouderdom. Sommige mensen worden er zelfs mee geboren. Het is bij de een natuurlijk erger dan de ander, maar het kan best vervelend zijn met het aanbrengen van make-up. Daarom hebben wij een paar make-up tips voor hangende oogleden voor je op een rijtje gezet.

Hangende oogleden of hooded eyes?

Eigenlijk betekenen de termen bijna hetzelfde. Het enigste verschil dat je met hooded eyes wordt geboren en hangende oogleden met ouderdom komen. De huid verliest namelijk over de jaren zijn elasticiteit en stevigheid, waaronder ook de oogleden. Of je hier veel last van zult krijgen is genetisch bepaald.

Je oogleden hangen bij beiden als een soort overkapping over je ogen, waardoor er maar een klein deel van het ooglid te zien is. Hierdoor, zal er wanneer je ogen opmaakt een groot deel verdwijnen in je oogplooi en wanneer je je eyeliner te dik aanbrengt geen lijntje te zien zijn, maar een stukje zwart ooglid. En nu kun je natuurlijk voor een ooglidcorrectie gaan, maar dat is nergens voor nodig! Met onderstaande tips kun je met open ogen naar de wereld kijken.

Ogen wijd voor deze tips!

hangende oogleden tips

We benoemden het net al even, maar waar veel mensen tegenaan lopen is dat de ogen er niet open uitzien. Om je ogen een open lichte look te geven volg dan onderstaande tips!

Krul die hangende oogleden omhoog!

Door je wimpers te krullen, komen niet alleen je wimpers mooier uit, maar worden ook je ogen opener. Om je wimpers nog voller en langer te laten lijken wordt het sterk aangeraden om ook mascara te gebruiken. Breng vooral op de wimperaanzet en het middelste gedeelte flink wat aan. Heb je nu last van gevoelige ogen? Probeer dan eens een mascara voor gevoelige ogen.

Oogschaduw

Wanneer je hangende oogleden hebt dan zal je oogmake-up sneller uitlopen en zich ophopen in de plooien, waardoor ze juist nog meer opvallen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om eerst primer op je oogleden aan te brengen. Hierdoor krijg je een egale ondergrond waar de make-up zich beter aan kan hechten.

Bij hangende oogleden is het het beste om een niet te donkere oogschaduw te gebruiken, dit zal er namelijk alleen maar voor zorgen dat je oogleden er zwaar uitzien. Een smokey eyes is daarom misschien niet de beste optie. Gebruik in plaats hiervan matte tinten als taupe, brons en bruin en werk dan met verschillende tinten van dezelfde kleur.

Normaal gesproken werk je van donker naar licht, maar als je hangende oogleden hebt, is de tip juist om een lichtere kleur in de crease aan te brengen en met wat donkere kleuren omhoog te werken tot over de arcadeboog. Dit kan misschien wat hoog lijken, maar hiermee wek je juist de illusie van zichtbare oogleden.

Gebruik je een highlighter? Breng dit dan niet bovenop het wenkbrauwbot, zoals normaal gesproken. De weerspiegeling van het licht op deze plek accentueer juist je hangende oogleden. Gebruik het in plaats hiervan op het midden van je arcadeboog. Knipper je nu met je ogen, dan geeft dit juist een oplichtend effect.

Hiernaast, kun je ook meer optische lengte creëren door je oogschaduw aan de buitenkant hoger aan te brengen dan aan de binnenkant. Om ervoor te zorgen dat je oogschaduw niet te ver gaat uitsteken kun je een denkbeeldige lijn vanuit je buitenste ooghoek tot het buitenste puntje van je wenkbrauw trekken. Blend het hierna goed om harde lijnen te voorkomen.

Eyeliner

hooded eyes

Wanneer je nog eyeliner wilt aanbrengen, is het belangrijk om er voor te zorgen dat je een dunne lijn trekt. Doe je dit niet, dan zie je alleen een zwarte vlek en dat is zonde van al het werk wat je in oogschaduw hebt gestopt. Breng bijvoorbeeld een zwarte waterproof eyeliner aan op de binnenkant van de bovenste wimperrand. Zo omlijn je je ogen op een subtiele manier en krijg je een prachtig effect.

Hangende oogleden? Welke oogleden?

Een andere tip om je hooded eyes te verbloemen is door de aandacht te verleggen naar een ander deel van je gezicht. Mooie wenkbrauwen bijvoorbeeld met omhoog gekamde haartjes hebben namelijk een liftend effect op het oog. Benadruk deze dan ook met een wenkbrauwpotlood of poeder en houd ze de hele dag in shape met wenkbrauwgel. Heb je nu prachtige volle lippen? Leg daar dan het accent met een lekkere lippenstift!

Afbeelding afkomstig van: Aleksandra Rupar, Yonona Uritsky op Unsplash en Andrea Bova op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *