Hoeveel koppen gember thee mag je per dag drinken?

Hoeveel koppen gember thee mag je per dag drinken?

Elke dag gemberthee drinken heeft zeker veel gezondheidsvoordelen. Maar zijn er risico’s of gevaren die op de loer kunnen liggen in je dagelijkse mok stomende gember-goedheid? Helaas, ja. Er zijn namelijk een paar kleine dingen waar je rekening mee moet houden voordat je wat gemberthee zet. Denk aan hoeveel koppen gember thee je per dag mag dringen. Of je een bloedaandoening hebt. En ga zo nog maar even door.

Dit betekent natuurlijk niet dat je per direct moet gaan stoppen met het drinken van gemberthee! Lees dit artikel rustig even door en neem daarna de beslissing hoeveel gemberthee jij mag drinken per dag.

Waar is gember goed voor?

Laten we maar eens beginnen met het opsommen van al die gezondheidsvoordelen van gember thee! Want ja, gember is inderdaad goed voor een hoop dringen!

Gember tegen misselijkheid en buikpijn

Gemberthee wordt traditioneel gebruikt voor maagproblemen, vooral voor het voorkomen of stoppen van misselijkheid. Het kan ook fijn zijn als je last hebt van een opgeblazen gevoel.

Afvallen met gember thee

Wil jij er graag een paar kilo af hebben? Ga dan eens zelf gember kweken en dagelijks gemberthee te drinken! De gemberwortel verhoogt namelijk je metabolisme en verlaagt je cholesterolgehalte.

Heerlijk verwarmend

Het drinken van een kopje thee geeft je altijd een heerlijk warm gevoel. Door gember toe te voegen maak je het ook nog een beetje spicey. Hierdoor word je van binnen lekker warm!

Waar is gember nog meer goed voor?

Het zijn eigenlijk te veel voordelen om op te noemen. Het zou namelijk ook nog je bloeddruk verlagen, chronische ontstekingen bestrijden, je bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen, je focus verbeteren en zelfs de risico’s op kanker verlagen. Dat klinkt allemaal wel heel erg positief!

Hoeveel gember thee per dag

Hoeveel koppen gember thee mag je per dag drinken

Oké, dat is leuk, al die voordelen! Maar hoeveel gember thee moet je dan drinken om hier werkelijk van te profiteren? Dit begint al bij één kopje! Natuurlijk is het zo, dat hoe meer je binnen krijgt, hoe groter de gezondheidsvoordelen worden. Maar, let op! Je kan ook te veel gemberthee per dag drinken. Je wilt niet meer dan 4 gram gember per dag consumeren – dat zijn nogal wat kopjes!

De mogelijke nadelige effecten van te veel gemberthee

Het drinken van te veel gember thee per dag kan brandend maagzuur of maagklachten met zich mee brengen. Dit kun je vergelijken met hoe je je voelt wanneer je pepers of ander gekruid voedsel eet.

Gember kan helpen de bloeddruk te verlagen, dus je kunt als bijwerking een licht gevoel in het hoofd krijgen. Gember bevat ook salicylaten, de chemische stof in aspirine die werkt als bloedverdunner. Gebruik je medicijnen of pijnstillers die je bloed verdunnen? Vraag dan eerst aan de dokter hoeveel gember thee je per dag mag drinken.

De conclusie: hoeveel gember thee per dag is te veel?

Hoeveel koppen gember thee mag je per dag drinken

Je zou meer dan de aanbevolen 4 gram gember per dag moeten consumeren op bovenstaande effecten te ervaren. Je mag dus gerust een paar koppen gemberthee per dag drinken. Toch vinden we variatie altijd het beste, dus probeer het eens af te wisselen met zwarte en groene thee! Of kies eens iets anders dan thee, bijvoorbeeld zelf bietensap maken!

Gebruik je medicijnen, heb je een bloedstoornis of last gehad van galblaasproblemen? Vraag dan informatie op bij jouw dokter.

Afbeelding afkomstig van Julia Topp op Unsplash

Afbeelding afkomstig van Dominik Martin op Unsplash

Afbeelding afkomstig van Bluebird Provisions op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *