Hoe werkt Vinted? Tips om succesvol je kleding verkopen!

Hoe werkt Vinted? Tips om succesvol je kleding verkopen!

Eens in de zoveel tijd is het wel eens goed om je kast helemaal door te spitten. Te klein, te groot of kleding die je vergeten was überhaupt ooit gekocht te hebben, je gaat het allemaal tegenkomen. En dan is er een grote kans dat je stukken overhoudt waar je eigenlijk wel vanaf wilt. Dan kun je natuurlijk eerst het gebruikelijke rondje langs familie en vrienden doen, maar je kunt je kleding ook verkopen. Een waarschijnlijk wel bekende manier is Vinted, maar hoe werkt dit nou precies? Dat leggen we je uit. En we hebben ook nog een paar tips waardoor je super snel je kleding kan verkopen via Vinted. Echt fast fashion!

Wat is Vinted?

Voor bij wie er nog geen belletje rinkelt in het hoofd; Vinted is een app en website waarop je tweedehandskleding kan kopen en verkopen. Houd je dus van vintage of wil je juist graag van wat oude kleding of miskoopjes af? Dan is Vinted ideaal! Bovendien kun je er zo ook nog een mooi slaatje uitslaan. Wat het anders maakt dan bijvoorbeeld Marktplaats is dat je niet alleen in Nederland kan handelen, maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Zo zou je dus in principe in vintage Parijse mode lopen zonder ooit de Eiffeltoren gezien te hebben!

Dit is hoe kleding verkopen op Vinted werkt!

hoe werkt vinted

Mits je een beetje goed overweg kunt met je telefoon of laptop is het eigenlijk best makkelijk om op deze manier je kleding te verkopen. Zo kun je je gemakkelijk registreren via je e-mailadres. Als je account dan in de lucht is krijg je je eigen virtuele kledingkast waarin je alle items die je te koop hebt staan kan terugvinden. Trouwens; kleding is dan misschien wel het populairst, maar ook andere tweedehandsspullen als boeken kun je op Vinted verkopen. Maak een foto van de items die je wilt verkopen, geef het een goede omschrijving en bedenk een mooie prijs. Straks geef ik je nog een aantal goede tips over hoe je dit het beste kan aanpakken.

Hoe werkt Vinted nu verder? Wanneer je kledingstuk online staat kan de pret beginnen. Zo kunnen mensen het item direct kopen of een bod plaatsen waarover je daarna nog verder kan onderhandelen. Heb je het verkocht? Dan betaalt de koper de prijs plús verzendkosten aan Vinted en moet jij binnen 5 dagen het pakketje op de post doen. Wanneer er een bevestiging binnenkomt dat het pakketje is verzonden ontvang je de betaling als een tegoed in je Vinted-portemonnee. Dit kun je vervolgens gebruiken om zelf kleding te kopen of op je bankrekening uit te laten betalen.

Voorkomen tranen en vermijd fraude!

Net als bij elke ander platform is er ook op Vinted de kans dat je wordt opgelicht. Zo komt het wel eens voor dat iemand gaat klagen bij Vinted dat hij/zij het pakketje nooit heeft ontvangen of dat het merkitem nep is terwijl dat niet het geval is. En dan gaat daar je geld. Helaas valt er weinig tegen te doen, maar je kunt wel wat dingen doen om te voorkomen dat je wordt opgelicht:

  • Check altijd de rating van degene aan wie je verkoopt of waarvan je koopt. Heeft deze persoon veel slechte reviews, dan kun je beter misschien twee keer nadenken.
  • Zoek naar de gebruikersnaam op internet; misschien zijn er mensen die al vervelende ervaringen hebben met deze persoon.

Met deze tips gaat kleding verkopen op Vinted als fast fashion over de toonbank!

Wil je items op Vinted gaan zetten dan is het doel uiteindelijk natuurlijk om je tweedehands kleding te verkopen. En net als bij alles wat mensen willen verkopen is het belangrijk om het op de juiste manier te promoten. Hoe ga je er anders uitspringen tussen alle anderen.  Daarom hebben we hieronder een paar tips voor je op een rijtje gezet om met succes je kleding te verkopen op Vinted.

kleding verkopen

Hoe werkt Vinted? Het is net een soort Tinder!

Het klink misschien onwijs voor de hand liggend, maar toch zijn er nog veel mensen die hier de fout in gaan. Het maken van goede foto’s. Dit is namelijk het eerste waar mensen naar kijken en zijn deze niet goed. Dan is de kans om te verkopen klein. Zorg er dan ook voor dat je duidelijke foto’s maakt waarop je de items hebt gestyled, zelf aanhebt en van de kleding op zichzelf. Hiernaast, is het ook belangrijk om duidelijke foto’s te maken van plekken waar het item misschien beschadigd is.

Zorg er dus voor dat het beeld scherp is dat het kledingstuk goed zichtbaar is. Houd daarom ook rekening met het licht in de ruimte waarin je fotografeert. Hiernaast, kun je ook de achtergrond van de foto’s veranderen zodat ze net iets meer opvallen. Tenslotte, is het nog beter om een kort filmpje te maken waarin je de kleding showt. Zo ga je echt veel mensen trekken.

In geuren en kleuren!

Het lastigste gedeelte zit er nu op, maar dat betekent niet dat de rest minder belangrijk is. Zo is een goede beschrijving minstens zo essentieel als een mooie foto. Bedenk je maar dat in tegenstelling tot een kledingwinkel je bij Vinted de kleding niet in het echt kan beoordelen. Je hebt daarom echt een streepje voor wanneer je een gedetailleerde beschrijving hebt. Denk aan de maat en afmetingen, het merk, de kleur en staat van het item. Heb je een foto waarin je het item zelf draagt? Zet dan ook je eigen lengtemaat in de beschrijving. Zo kunnen mensen meteen voor zich zien hoe het zou vallen.

Om je items nog beter vindbaar te maken, is het ook handig om aan ieder kledingstuk een paar tags toe te voegen. Verkoop je een lange gestreepte rok? Dan zijn je tags bijvoorbeeld #maxiskirt, #pinstripes, #summer, en #stripes. Ook kun je hier trends benoemen als #Y2K of #punk.

tips kleding verkopen vinted

Kleding verkopen voor de juiste prijs

Bij het verkopen van tweedehandsartikelen ben je misschien geneigd om de vraagprijs laag te houden. Tuurlijk ga je niet de volle mep vragen, maar wanneer je een té lage prijs vraagt snijd je jezelf toch echt in de vingers. Zo verdien je natuurlijk niet alleen minder, maar heb je ook minder onderhandelingsruimte. Zet je de prijs net iets hoger, dan is er nog ruimte om te zakken of verdien je nog meer dan wat je er eigenlijk voor had willen hebben. Houd er dan wel rekening mee dat er natuurlijk wel een verschil zit tussen tweedehands kleding van de H&M en Zara en echte merkkleding.

Wanneer je van kleding af wilt is het wel zo lekker als mensen meerdere producten van je kopen, zodat je er in één keer vanaf bent. Een handige manier om dit te stimuleren is de functie ‘Bundelkortingen’. Met deze functie kun zelf kiezen voor hoeveel producten je een korting wil geven en hoeveel procent. Je zult zien dat mensen hierdoor sneller er nog een artikel bij kopen.

Hoe werkt Vinted? Communicatie is alles!

Net als in een gewone kledingwinkel is het ook bij Vinted fijn voor een potentiële koper om goed geholpen en geïnformeerd te worden. Stuurt iemand een berichtje met een vraag over een specifiek kledingstuk, dan betekent dit dat er hoogstwaarschijnlijk ook interesse is om te kopen. Het is daarom belangrijk om hier snel op te reageren om zo de interesse en enthousiasme goed vast te houden. Je zal het zelf ook hebben dat wanneer je een lange tijd moet wachten op een reactie, je interesse ook afneemt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat iemand een tegenbod doet en dan is het een kleine moeite om hierop te reageren.

Ondanks dat je geen bergen van reviews nodig hebt om sneller artikelen te verkopen, werkt het zeker in je voordeel om een verkoopaccount te hebben met 5-sterren reviews. En deze verzamel je niet alleen door te verkopen, maar ook te kopen. Na zoveel dagen krijg je automatisch 5 sterren en tenzij dat er echt iets mis krijg je niet zomaar een slechte review. Houd je dus gewoon goed aan de regels, pak alles goed in en zorg voor goede foto’s en omschrijvingen. Met een beetje zorg en aandacht si een goede review een fluitje van een cent!

Ben je van plan om vaker dingen te verkopen via Vinted? Steek dan net even wat extra moeite in de verpakking van je kleding. Schrijf een kort kaartje en gebruik leuke stickers of tape. Grote kans dat iemand een leuke review achterlaat op je profiel. Ten slotte, ga je op vakantie? Vergeet dan niet de vakantiemodus in te stellen. Vinted is namelijk best streng op het op tijd reageren op mensen die jouw producten willen kopen. En wanneer je op vakantie bent kun je natuurlijk geen pakketjes versturen.

Nu je alle tips weet om kleding te verkopen op Vinted en hoe het werkt, kun je lekker aan de slag met de grote schoonmaak!

Afbeeldingen afkomstig van: Alyssa Strohman, Aviv Rachmadian, Mediamodifier en SOCIAL . CUT op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *