Hoe krijg je haarverf van je huid? Nou, zo!

Hoe krijg je haarverf van je huid? Nou, zo!

Of je nou lekker aan het experimenteren met een nieuwe haarkleur of je grijze haren wil verbergen, haarverf heeft altijd de neiging om op je huid te komen. Hoe voorzichtig je ook bent, je zult, hoe dan ook vlekken rond je haarlijn, achter de oren, in je nek en op je handen tegenkomen. En hoe krijg je deze haarverf van je huid? En hoe krijg je haarverf van je handen? Zolang je er snel bij bent, krijg je het met een paar simpele huis-tuin-en-keukenmiddeltjes al voor elkaar.

Voorkomen is beter dan genezen!

Is het kwaad nog niet geschied? Dan is er een simpele truc om te voorkomen dat er haarverf op je haarlijn en gezicht achterblijven. Vaseline. Breng voordat je begint met verven een dun beschermend laagje vaseline aan rond de haarlijn, oren en je nek. Trek de handschoenen uit de verpakking aan om je handen te beschermen en ga lekker aan de slag!

Zit je nieuwe kleur erin? Dan kun je de kleurstof die nu op het laagje vaseline zit in plaats van op je huid gemakkelijk weghalen met een vochtig washandje. Let vooral goed op je nek en vergeet niet achter je oren te checken! Zit er toch nog ergens wat haarverf op de huid? Gelukkig werkt vaseline niet alleen preventief. Breng wat vaseline aan op een wattenschijfje en masseer het goed in op de vlek. Zodra de vaseline donkerder wordt, kun je het nu ook gemakkelijk verwijderen met een vochtig washandje.

Hoe krijg je haarverf van je huid? Gebruik deze middeltjes!

hoe haal je haarverf van je huid

Twee andere goede middelen om haarverf van je huid te halen, voornamelijk het gezicht, zijn babyolie en het klinkt misschien een beetje raar, tandpasta.

Babyolie

Het is niet alleen super fijn om make-up mee te verwijderen, maar ook nog eens ideaal om verfvlekken te verwijderen. Bovendien is het heel zacht, waardoor het perfect is voor je gezicht, waar de huid toch wat gevoeliger is. Breng wat olie aan op de plek met je vingers en laat het een nachtje inwerken. Door het de volgende dag met een tissue te verwijderen is de kans groot dat ook de vlek verdwenen is. Geen babyolie in huis? Een olieachtige make-up remover of gezichtsreinigingsdoekjes op basis van olie zouden in principe ook wel moeten werken.

Tandpasta

Hoe krijg je haarverf van je huid? Tandpasta! Het klinkt misschien raar, maar doordat het werkt als een soort schuurmiddel waarmee je je huid kan scrubben, is tandpasta ook goed voor het verwijderen van haarverf. Breng het in een dunne laag aan op de vlek met je vingers of een watje en masseer het zo’n 30 à 60 seconden in. Spoel het daarna af met lauw water en een washandje. En voilà!

Hoe krijg je haarverf van je handen? Volg deze tips!

hoe krijg je haarverf van je handen

In principe gebruik ja handschoenen, maar mocht er toch nog wat zijn gemorst. Hoe krijg je dan haarverf van je handen? Doordat de huid op je handen dikker is dan op je gezicht kun je wat ‘zwaardere’ middelen gebruiken. Hieronder hebben we er drie voor je op een rijtje gezet.

Bakpoeder

Waarschijnlijk wel een bekend huis-tuin-en-keuken middeltje waarmee veel problemen kunnen worden opgelost is bakpoeder. Voeg hier een milde afwasmiddel en citroensap aan toe en los ook je haarverf probleem op! Meng een theelepel bakpoeder, en een theelepel afwasmiddel met een beetje citroensap tot een pasta en dompel hier een vochtig washandje in. Wrijf het met cirkelvormige bewegingen op de vlek en scrub zo langzaam de vlek weg. Spoel het af met lauw water en breng hierna een vocht inbrengende crème aan op je handen. Dit omdat deze methode je handen kan uitdrogen.

Afwasmiddel

Natuurlijk niet zo geschikt voor je gezicht, maar voor een vlek op je handen werkt afwasmiddel prima. Let er dan wel op dat je een afwasmiddel zonder kleurstoffen of parfums gebruikt om huidirritatie te voorkomen. Breng een beetje aan op de verkleurde huid en wrijf het zachtjes in. Spoel dit vervolgens af met lauw water en herhaal dit totdat de vlek weg is.

Nagellakremover

Heb je écht hardnekkige vlekken op je handen? Alleen dan is nagellakremover een optie. Gebruik dit ook alleen op je handen en nooit je gezicht! Pak een wattenschijfje en giet hier wat op aceton gebaseerde nagellakremover op en veeg dit over de vlek. Zodra de vlek weg is, spoel je je handen na met koud water en moisturize je het om uitdroging van de huid te voorkomen.

Heb je krullend haar? Lees dan snel over de Curly Girl Methode!

Afbeeldingen afkomstig van: Natilya Vaitkevich op Pexels en Christin Hume en Kelly Mora op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *