Hoe kies je de juiste sport bh?

Hoe kies je de juiste sport bh?

Als je lichamelijke oefeningen of atletiek bedrijft kun je een sport-bh dragen voor extra ondersteuning. Deze bh biedt bescherming voor je borsten bij repetitieve bewegingen. Wanneer je hardloopt, jogt en andere lichamelijke oefeningen doet, kunnen je borsten op en neer stuiteren. Deze continue beweging kan pijn en verslapping veroorzaken. Dit komt omdat je borsten geen spieren hebben. Als ze geen goede ondersteuning hebben, kunnen de ligamenten afbreken. Ongeacht de grootte van je borsten, je moet sportbeha’s dragen tijdens het sporten.

Soorten sport bh’s

soorten sport bh's

Als je op internet of marktplaats naar sport bh’s zoekt kom je verschillende soorten bh’s tegen. Het eerste type wordt compressie-bh’s genoemd. Zoals de naam al aangeeft, drukken compressie bh’s de borsten tegen je borstkas om de beweging te beperken. Daarnaast kun je ook ingekapselde bh’s dragen. Dit type beha heeft een individuele cup. Elke cup kan elke borst volledig ondersteunen. De beha’s die je in het dagelijks leven draagt zijn ingekapselde beha’s omdat ze geen compressie hebben. Je kunt ook een bh tanktop dragen. Deze tanktop is voorzien van een ingebouwde bh. Bh tanktops zijn nog steeds prima voor activiteiten met een lage impact. Je moet ze echter niet dragen wanneer je gaat hardlopen. Je kunt het beste kiezen voor compressie bh’s. Deze bieden de beste bescherming.

Voordelen van het dragen van een sport bh

voordelen sport bh

Welk type sportbeha je ook kiest, het kan je altijd veel voordelen opleveren. Een van de belangrijkste voordelen van het dragen van sportbeha’s is het behoud van de vorm van je borst. Dit is erg belangrijk omdat het hebben van een goed gevormde borst iets is wat de meeste vrouwen willen. Een ander voordeel van het dragen van een sportbeha is dat het de pijn in je borst helpt verminderen. Intensieve en continue lichaamsbewegingen kan pijn veroorzaken aan je borstspier. Dit zal uiteindelijk pijn doen aan je borst. Hoewel het onvermijdelijk is, kun je de pijn in je borst toch minimaliseren door een sportbeha te dragen. Daarnaast helpt het dragen van een sportbeha je ook om ongemak te voorkomen bij het doen van oefeningen of sporten. Dit is erg belangrijk omdat je dan de activiteiten optimaal kunt uitvoeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het ongemak dat je op je borst voelt.

Tips om de beste sport bh’s te vinden

sport bh

Wanneer je op zoek gaat naar een sport bh moet je ervoor zorgen dat deze strakker zit dan de gewone bh. Het mag je er echter niet van weerhouden om comfortabel te ademen. Daarom moet je de bh’s passen voordat je ze koopt. De band van de bh mag niet bewegen. Het moet goed passen, zodat je borsten niet uitpuilen. Tijdens het dragen mag de cup geen openingen en rimpels hebben. Als de cup gekreukt is, moet je een kleinere maat kiezen. Kies daarnaast voor sportbeha’s met verstelbare bandjes. Je kunt de riem verstellen voor meer comfort tijdens het dragen. Als laatste moet je overwegen om bh’s te kiezen met hightech stof. Dit type stof kan je zweet goed opnemen en het vocht afvoeren om huidirritatie te voorkomen.

Afbeeldingen afkomstig van: Anastasia Hisel, Bruce Mars, Sven Mieke en Carl Barcelo op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *