Model worden; zo zal een modellenbureau jou scouten!

Model worden; zo zal een modellenbureau jou scouten!

De beste modellenbureaus zijn altijd op zoek naar nieuw talent en voor iemand die model wil worden kan het juiste bureau een carrière maken. Hoewel er dus genoeg openingen zijn, kost ontdekt worden als fotomodel tijd en energie, zelfs als je er goed uitziet. Een gezonde levensstijl, voorbereiding, zelfvertrouwen en een positieve kijk maken het voor modellen gemakkelijker om de aandacht van bureaus te trekken. Leren om lekker in je vel te zitten en de natuurlijke ‘jij’ te presenteren, zijn positieve strategieën om een baan als model te krijgen.

Een portfolio onderhouden voor een modellenbureau

Zorg dat je een portfolio hebt met foto’s van hoge kwaliteit. Hierdoor kun je agenten tastbare voorbeelden geven van wat je kunt betekenen voor hen. Een portfolio dient eigenlijk als een cv, dus je wilt meerdere afbeeldingen opnemen die professioneel, duidelijk en representatief zijn. Vermijd hierbij overdreven dramatische poses, wazige speciale effecten en drukke achtergronden. Eenvoudige, gedetailleerde afbeeldingen zijn een positieve manier om opgemerkt te worden in de branche. Includeer dan ook close-ups van je gezicht in je portfolio die je stijl en uitdrukkingen laten zien.

Wees proactief als je model wilt worden

Woon evenementen bij zoals open casting-oproepen en exposities over modeshows. Zelfs als het evenement wordt gesponsord door een branche die niet jouw eerste keus is, zoals een modeshow in een warenhuis of een filmproductieploeg die op zoek is naar extra’s, maak dan van de gelegenheid gebruik om publiciteit voor jezelf te creëren. Je hebt een grotere kans om ontdekt te worden als je jezelf zoveel mogelijk laat zien. Je kunt bij dit soort evenementen zelfs modellenagenten tegenkomen. En zelfs als je deze niet tegenkomt, of gescout wordt op een evenement, kun je deze ervaringen gebruiken. Wanneer je een modellenbureau benadert kun je vertellen over je ervaring bij hun evenement of wat je van open-casting hebt geleerd, ook al ben je nog niet door de selectie heen gekomen. Geduld is key!

Je fysieke uiterlijk en houding

Vermijd overmatige make-up, dramatische kleding, ongebruikelijke kapsels en levendige kleuren waardoor je er nep en overdreven uitziet. Modeontwerpers en modellenagenten zijn op zoek naar rauwe, natuurlijke schoonheid, dus je wilt jezelf eenvoudig en professioneel presenteren. De manier waarop je loopt is ook belangrijk. Oefen het lopen in je gekozen schoenen voordat je naar een casting of een model zoektocht gaat. Dit zorgt ervoor dat je er gracieus binnen loopt en zelfverzekerd overkomt. Zo hoeven agenten niet bang te zijn dat je verlegen of zelfbewust bent voor de camera. Dit is dus ook belangrijk wanneer je allen gezicht model wilt worden!

En niet te vergeten, persoonlijkheid telt zeker ook mee in het selectie proces. Energieke expressie, oprechtheid en een extraverte instelling zijn waardevolle kenmerken. Oefenen voor de spiegel, een gezond dieet volgen, een positieve instelling hebben en op tijd aankomen voor audities zijn manieren om ervoor te zorgen dat je een positieve eerste indruk maakt.

Model worden; zo zal een modellenbureau jou scouten!

Model worden via Instagram

We begrijpen allemaal de kracht van sociale media om op wereldwijde schaal verbinding te maken met elkaar. Maar voor scouts is het een krachtig platform om modellen te vinden en contact mee op te nemen. Instagram is dé plek om jezelf, jouw stijl en ook persoonlijkheid te laten zien. Er is ontzettend veel concurrentie op Instagram, dus wij hebben nog wat extra tips over hoe je model kunt worden via sociale media.

  1. Zie er natuurlijk uit. Het is gemakkelijk om veel make-up op te doen en je foto’s te editen voordat je ze plaatst, maar dit is niet zo verstandig als je model wilt worden via Instagram. Scouts zien graag moeiteloze foto’s met niet te veel make-up. Wees gewoon jezelf zeggen ze!

  2. Wees persoonlijk. Dit lijkt misschien moeilijk om te doen via Instagram, maar niets is minder waar. Model Cara Delevingne – die ene met perfecte wenkbrauwen – heeft geen probleem met het delen van gekke foto’s en video’s, maar ook belangenbehartigingsberichten op Instagram. Sociale media geeft je een stem, dus gebruik het om overtuigend en onderscheidend te zijn.

  3. Bepaal je stijl. Hoop je om opgemerkt te worden door een merk waar je echt gek van bent? Tag het merk in je berichten wanneer je kleding of accessoires van hen draagt. Maar laat ook je stijl reflecteren op je Instagram-feed – of het nu high-end is zoals Marc Jacobs of meer streetwear zoals Vans. Net zoals Dolce & Gabbana Youtuber en komiek Lele Pons vroegen om over de catwalk te lopen voor de Milan Fashion Week in 2017, kan dit ook jou overkomen!

  4. Maak gebruik van hashtags. Als je wilt worden opgemerkt door scoutingbureaus, is het natuurlijk belangrijk om de juiste hashtags te gebruiken. Het scoutingprogramma ‘We Love Your Genes’ van IMG gebruikt bijvoorbeeld de hashtag #WLYG. Zo wordt het voor scouts gemakkelijker gemaakt om naar modellen te zoeken. Andere bureaus gebruiken dezelfde tactiek, waaronder Elite-modellen met #MAKEMEELITE en LA-modellen met #WESCOUTUSA.

  5. Doe je onderzoek. De beste bureaus ter wereld zijn universeel – je kunt ze opzoeken op models.com. Wanneer je benaderd wordt door een bureau die er niet legitiem uit ziet moet je dit zeker negeren. Een echt modellenbureau zal nooit een afspraak maken via een privé bericht, maar altijd bevestigen via email. Hiernaast vragen ze vaak om extra informatie, foto’s en toestemming van je ouders.

Nederlandse modellen

Nederland is maar een klein landje. Toch zijn er een hoop modellen die de internationale top hebben bereikt. Je denkt hierbij natuurlijk gelijk aan Doutzen Kroes, een van de bekendste modellen ter wereld. Maar vergeet niet Victoria Secret angel Romee Strijd, show opener van Givenchy Lara Stone en andere bekende modellen zoals Bregje Heinen en Famke Janssen. Voeg jij je ook toe aan dit lijstje Nederlandse modellen? 😉

Afbeelding komt van Jose Pedro Ortiz op Unsplash

Reactie plaatsen

1 Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *