Hoe draag je make-up in de zomer?

Hoe draag je make-up in de zomer?

Een warme zomerdag en make-up lijken niet echt een match made in heaven. Toch hoef je er tijdens de zomer niet bij te lopen als ma Flodder. Met enkele simpele regels in het achterhoofd hoef je tijdens warme zomerdagen je make-up niet achterwege te laten.

Less is more

Op warme zomerdagen draag je vanzelfsprekend liever geen dikke laag make-up. De kans op uitlopers door de hitte is immers veel te groot. Daarnaast heeft een sunkissed huid ook geen nood aan overdreven dekking, een dikke eyeliner en vijf kleuren oogschaduw. Tijdens de zomer is skincare vele malen belangrijker dan make-up. Het volstaat op warme zomerdagen om je huid te verzorgen met een goede, hydraterende dagcrème, zoals de Waso Clear Mega Hydrating Cream van Shiseido. Sluit je skincare af met een zonnecrème met hoge UV-filter. Wil je toch een beetje make-up dragen, zet je ogen dan aan met een bruine mascara en geef je jukbeenderen een mooie glans met een highlighter.

Lichte texturen

Heb je last van huidproblemen en wil je toch liever niet de deur uitgaan zonder foundation? Laat je favoriet van de winter dan aan de kant liggen en kies voor fond de teint of een BB Cream met een lichtere textuur. Je wilt immers niet het gevoel hebben dat je de hele dag met een pannenkoek op je gezicht rondloopt. Er zijn momenteel vele fond de teints op de markt die je huid verzorgen met de nodige vitaminen en je huid tegelijkertijd beschermen tegen de zon. Een absolute must tijdens de zomermaanden! Het voordeel van deze crèmes met lichte textuur is dat je ze makkelijk kunt opbouwen als je nood hebt aan meer dekking.

Aanbrengen met een fluffy brush

Je kunt fond de teint of BB Cream makkelijk aanbrengen met je vingers. Door je lichaamstemperatuur wordt het product ietsje vloeibaarder en kun je het preciezer aanbrengen op de huid. Ben je op zoek naar een natuurlijk resultaat? Breng je fond de teint of BB Cream dan aan met een brush met fluffy haartjes. De zachte haartjes zorgen ervoor dat het product als een waas op het gezicht achterblijft. Op die manier kan je perfect je teint egaliseren zonder achter te blijven met een dikke laag make-up op je gezicht.

Kleurenspel op de lippen

Tijdens de zomer worden lippen vaak vergeten. Maar ook lippen zien in deze warme periode af. De blootstelling aan UV-stralen doet ze schilferen en uitdrogen, wat tot pijnlijke lippen leidt. Het is dan ook belangrijk om je lippen extra liefde te geven tijdens de zomer. Om de schilfers te verminderen, geef je ze wekelijks een scrub met een mengsel van honing in suiker. Hydrateer ze regelmatig met een goede lippenbalsem. Als je de lippenbalsem ’s avonds aanbrengt, sta je ’s morgens op met kuszachte lippen en zijn ze helemaal klaar om ze in te kleuren met een vrolijk kleurtje. De zomer is het ideale moment om ze te dopen in koraalrood of fuchsia.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *