Haren krullen, maar stijl of golvend haar? Met deze tips heb jij zo een mooie bos krullen!

Haren krullen, maar stijl of golvend haar? Met deze tips heb jij zo een mooie bos krullen!

Heb jij altijd al krullen willen hebben, maar heb je stijl haar? Of zit je met je haar er precies tussenin? Geen zorgen, ook jij kunt mooie krullen krijgen! Je hoeft er niet eens voor naar de kapper, je kunt gemakkelijk zelf thuis je haren krullen. Krultang, stijltang, haar krullers of met sokken, wij geven je de beste tips om je haar te krullen, met of zonder hitte. Let wel op, hoe lang een krul blijft zitten en of je haar goed krult, hangt af van je eigen haar.

Haren krullen

Haren krullen met hitte

De meest voor de hand liggende manier om je haar te krullen met hitte is met de krultang. Vaak heb je verschillende diameters beschikbaar waardoor jij zelf kunt bepalen wat voor krul je krijgt. Zorg voor schoon haar en gebruik heat protecting spray (dit zal je haar nooit 100% beschermen, maar altijd meer dan wanneer je niks gebruikt). Leg de punten van je haar onder de klem van de krultang en rol de tang langzaam naar de aanzet van je haar. Laat daar de klem los en je krullen vallen zo langs je hoofd omlaag.

Wist je dat je je haar ook kunt krullen met een stijltang? Perfect voor als je thuis geen krultang hebt liggen. Zorg er wel voor dat je stijltang afgeronde hoeken heeft, zo voorkom je knikken in je krullen. Ook met een stijltang moet je ervoor zorgen dat je haar schoon is en gebruik je heat protecting spray. Plaats een lok in de stijltang en rol de tang om je haar. Probeer hem niet meer dan één of twee keer om je haar te rollen. Schuif dan nu je stijltang langzaam naar beneden en zo krijg je prachtige krullen.

Haren krullen zonder hitte

Aangezien gezond haar een streven is van ons allen, kun je beter je haren krullen zonder hitte. Een makkelijke manier is om je haar te vlechten voordat je gaat slapen. Nu krijg je daar niet de beste krullen mee, eerder golven of slag, maar desalniettemin mag het resultaat er zijn! Het is super simpel en jij bepaalt zelf hoe vol je slag gaat zijn.

Nu wordt de manier om je haren te krullen met rietjes erg vaak benoemd op het internet, maar er zijn duurzamere opties. De techniek is hetzelfde, maar je hoeft er geen extra plastic voor in huis te halen. Je kunt je haar ook prima krullen met sokken of een tshirt wat je thuis hebt liggen. Met de sokken moet je wel opletten dat je sokken kiest die je niet meer aan doet, aangezien je de tenen van de sokken moet knippen. Daarna maak je van deze sokken donuts die je om je haar kunt wikkelen. Zorg eerst voor een hoge paardenstaart en wikkel daarna de donut vanuit de puntjes om je haar tot aan je hoofd. Zet vast met wat bobbypins en slaap er een nachtje mee.

Ook knotjes zijn een goede optie om zonder hitte krullen te krijgen. Doe s ’avonds voor het slapen gaan een paar knotten in je haar, ook hier geldt hoe groter de knotjes hoe grover de krullen. Hoe meer knotjes, hoe meer krullen. Je hebt dus zelf de regie en het ziet er super uit. Geen in om met knotjes in te gaan slapen? Dan kun je ze ook overdag in doen en laten zitten als je bijvoorbeeld in de avond een feest hebt.

Krullen behouden

Nu heb je je haar de hele nacht, of dag, laten krullen. Tijd voor de ontknoping. Haal wat je in je haar hebt gedaan er voorzichtig uit om de krul goed te onthullen. Gebruik je vingers of een grove kam om er doorheen te kammen en spuit daarna haarlak of een andere setting spray in je haar. Zo blijven je krullen het langste zitten en heb je er meer plezier van. Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je haar met of zonder hitte te krullen, maar hopelijk kun je met deze tips alvast vooruit!

Foto door Element5 op Pexels en Tamas Pap op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *