Waarom wassen met appelazijn je haar zal transformeren!

Waarom wassen met appelazijn je haar zal transformeren!

Hallo, ik heb een zeer belangrijke aankondiging te doen: appelazijn is het meest ondergewaardeerde product voor je haar dat momenteel in je huis aanwezig is. Ik maak geen grapje als ik zeg dat je haar wassen met appelazijn letterlijk een toverstaf is voor al je vervelende hoofdhuid- en haarproblemen. Geloof je me niet? Wauw, onbeleefd. Maar blijf ook lezen, zodat ook jij mooi, glanzend haar kunt hebben zonder een hoop geld uit te geven!

Waarom is wassen met appelazijn goed voor je haar?

Wat de doe-het-zelfwereld betreft, is appelciderazijn een van de weinige natuurlijke ingrediënten die vrijwel geen minpunten en alle positieven heeft. Dit zijn de voordelen van het wassen van je haar met appelazijn:

Appelciderazijn behandelt roos

Appelciderazijn heeft natuurlijke antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Hierdoor is het behoorlijk effectief in het doden en voorkomen van roos-veroorzakende gist op de hoofdhuid. Het is misschien niet zo effectief als ketoconazol of pyrithionzink, maar het is zeker zachter. Dat betekent dat het je haar niet zal strippen zoals de meeste roos bestrijdende formules wél doen.

Appelazijn helpt hoofdjeuk en irritatie

Naast het behandelen van roos, kan je haar wassen met appelazijn ook de hoofdhuid kalmeren. Het heeft namelijk ook ontstekingsremmende eigenschappen. Dit betekent dat je hoofdhuid op de lange termijn niet zo veel irritatie of jeuk zal hebben.

Kan hardnekkige producten verwijderen

Heb je te maken met vettig, plat haar? Dan is je haar wassen met appelazijn echt iets wat je moet gaan doen. Het is gevuld met AHA – een zachte, natuurlijk exfoliator. Vet, vuil en elk product dat na verloop van tijd in je haar is opgehoopt, wordt uitgewassen. Dit terwijl je haar intact blijft!

Haar wassen met appelazijn maakt het glanzend en glad

De pH van je hoofdhuid is van nature een beetje zuur, maar wordt ook gemakkelijk verstoord door alle haarproducten die we elke dag gebruiken. De verknalde pH waarde kan leiden tot ruwe, open haarschubben die verstrikt raken, er saai uitzien en breken. Appelazijn kan helpen de pH van je hoofdhuid in evenwicht te brengen en de haarschubben te sluiten. Dit betekent niet alleen gladder en zachter haar, maar het zal ook meer glanzen. Licht wordt namelijk weerkaatst op gladde, naadloze oppervlakten.

Hoe je haar wassen met appelazijn?

Je haar wassen met appelazijn zal je haar laten transformeren!

Al het bovenstaande is natuurlijk alleen waar als je appelazijn op de juiste manier gebruikt. Je wilt het namelijk niet rechtstreeks uit de fles op je haar gieten. Het blijft ten slotte azijn en zal op deze manier schade aanrichten. De sleutel hier is om het te verdunnen met water. Denk hierbij aan een deel appelciderazijn met vijf delen water. Hier zitten geen echte regels achter, dus kijk gewoon naar wat werkt voor jouw haar!

Na het wassen, kantel je jouw mijn hoofd achterover en besprenkel je jouw hoofdhuid langzaam met het mengsel (pro tip: houd je ogen en mond gesloten), terwijl je met je vingers door je wortels gaat. Laat het ongeveer drie tot vijf minuten, spoel het dan uit en volg met conditioner. Schrik niet van de geur, dit zal vervaagd zijn tegen de tijd dat je haar droog is.

Hoe vaak moet ik appelciderazijn op mijn haar gebruiken?

Een keer per week is meestal een goede vuistregel. Zelfs verdund is het nog steeds azijn, wat betekent dat het niet bepaalt het meest vochtinbrengende ingrediënt ter wereld is. Ga dus niet overboord met deze goede tip!

Wanneer moet je geen appelazijn gebruiken in je haar?

Hoewel appelciderazijn soms geweldig is om op je haar te gebruiken, is het niet altijd aan te raden. Het eerste geval is als je uitzonderlijk droog haar hebt – je zou geen appelciderazijn, zuiverende shampoo of iets anders moeten gebruiken dat bedoeld is om je haar te ontdoen van oliën. Een ander geval waarbij je voorzichtig moet zijn bij het gebruik van appelciderazijn, is als je haar gekleurd is. Het is geen no-go, maar je moet het zeker geen vast onderdeel van je routine maken. Appelazijn kan de haarkleur gaan beïnvloeden wanneer het twee keer per week of vaker wordt gebruikt. Gebruik het voor gekleurd haar dus nooit vaker dan één keer per week. Wat je misschien wel wilt gebruiken, is een zilvershampoo.

Nu alsjeblieft – ga eropuit en vul je douche met appelciderazijn en geniet van je vele mooie haardagen die komen gaan!

Afbeelding komt van Yoann Boyer on Unsplash

Reactie plaatsen

2 Comments

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *