Goud of zilver, welk kleur sieraad past het beste bij je?

Goud of zilver, welk kleur sieraad past het beste bij je?

Als je op zoek bent naar een nieuw sieraad moet je al snel een belangrijke keuze maken; Ga je voor goud of ga je voor zilver? En dat is best lastig als je allebei de kleuren mooi vindt. Tijd om eens te kijken naar waar je op moet letten bij het uitkiezen van een nieuwe ketting, armband of oorbellen. Wat past nou eigenlijk het beste bij je, goud of zilver? 

Werp een blik in je kledingkast 

De keuze van je nieuwe sieraden moet passen bij wie jij bent en wat je draagt. Je nieuwe ketting moet natuurlijk passen bij je kleding. Draag je vaak donkere kleuren zoals zwart of bruin, dan kun je daar gouden sieraden bij uitzoeken. Maar draag je juist graag lichte kleding, dan kun je beter kiezen voor zilveren exemplaren. 

Kijk in de spiegel

De kleur van je kleding is niet het enige waar de sieraden mee gecombineerd worden. Je draagt sieraden namelijk op je huid, dus het is van belang dat de kleur van het sieraad juist op je huid mooi uitkomt. 

Zilveren sieraden zijn het mooiste voor mensen met een lichte, koele huidtoon, terwijl gouden sieraden juist prachtig staan op een huid met een donkere ondertoon. Let op, een donkere ondertoon betekent niet ook een donkere huid. Welke ondertoon jouw huid heeft kun je zien door je aderen van dichtbij te bekijken. 

Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de binnenkant van je pols. Zijn je aderen groenachtig, dan heeft je huid een donkere ondertoon en kun je het beste kiezen voor goudkleurige sieraden. Zijn je aderen blauw, dan heeft je huid een koele ondertoon en passen zilveren sieraden dus het beste bij je.  

Ga voor iets heel anders 

Kom je er helemaal niet uit en twijfel je enorm tussen een gouden of een zilveren ketting, neem ze dan gewoon allebei! Wat je ook kunt doen is kijken naar andere kleuren. Roségoud is steeds vaker te zien en ook witgoud is een optie. 

Een van de laatste trends als het gaat om sieraden is om verschillende metalen met elkaar te combineren. Zo kun je gerust een gouden én een zilveren ketting om je nek hangen, of verschillende armbandjes met elkaar combineren. 

Vertrouw op jezelf

Natuurlijk is het fijn dat je nu weet wanneer je het beste voor welk edelmetaal kunt kiezen, maar uiteindelijk ben jij degene die het sieraad, of de sieraden draagt. En als jij je goed voelt, dan straal je dat ook uit. 

Kies dus altijd voor een sieraad waar je zelf gelukkig van wordt. Dat mogen best gouden oorbellen zijn terwijl je een porseleinkleurige huid hebt, of een zilveren ketting als je alleen maar zwarte kleding in de kast hebt hangen. Vertrouw op jezelf en op je eigen smaak, dan komt het sowieso goed.

lucardi

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *