Gescheurde nagel repareren? Zo ga je te werk!

Gescheurde nagel repareren? Zo ga je te werk!

De gevreesde gescheurde nagel. Iets waar alle vrouwen een hekel aan hebben, zeker als je ze net hebt gelakt! Je blijft sneller aan iets blijft haken en het kan ook nog eens behoorlijk pijnlijk zijn, vervelend! Het is onrealistisch (en ver uit ons budget) om elke keer terug naar de nagelsalon te gaan. Daarom hebben wij wat tips om een gescheurde nagel te repareren.

De theezakjes methode

Deze methode is absoluut de meest populaire op het internet. Het enige jammere is dat het wat onderhoud vraagt. Maar toch kun je deze ultra-goedkope methode niet verslaan. Dit is wat je gaat doen:

Knip uit een theezakje – die je nog niet hebt gebruikt – een klein stukje. Het moet wel groot genoeg zijn om het gebroken deel van je nagel te bedekken. Breng een dunne laag nagellijm aan op het gebroken deel van je nagel. Terwijl het nog nat is plaats je (met een pincet) het theezakje er bovenop. Als het droog is doe je er nog een laag nagellijm overheen. Breng hierna een nagellak kleur naar keuze aan om het theezakje te camoufleren. Voilà! Niemand ziet meer dat je nagel gescheurd is!

Gescheurde nagel repareren met nagellijm

In sommige gevallen kun je nagellijm gebruiken om het gescheurde deel van je nagel opnieuw te bevestigen. Week eerst je nagel in warm water zodat hij zachter wordt. Knijp vervolgens een kleine hoeveelheid nagellijm uit op het gebied waar de nagel is afgebroken en verdeel het. Druk de nagel voorzichtig maar stevig aan gedurende 30 tot 60 seconden totdat het vast blijft zitten. Je kunt de eventuele extra lijm verwijderen met een wattenstaafje. Voor de afwerking gebruik je een vijl om de nagel glad te maken en breng je een beschermende coating aan zodra de lijm is opgedroogd.

Fix het probleem met een nepnagel

Naturel gaan is geweldig, maar als het op een gescheurde nagel aankomt, moet je het soms een beetje faken. Kies een set nepnagels uit en lijm ze op je natuurlijke nagels. Je kunt gaan voor een natuurlijke look of kies voor een leuk patroon!

Repareer een gescheurde nagel door hem bij de knippen

Oké, je wilt dit misschien niet horen, maar er is geen echt permanente oplossing voor een gebroken nagel. Hoe goed de reparatie ook is, een moeilijke en diepe scheur of breuk lijkt altijd zijn weg terug te sluipen. Als de breuk zich op een geschikte plek bevindt om te kunnen worden geknipt, is het misschien het gemakkelijkst om hem gewoon af te knippen en de rest van je nagels bij te knippen.

Afbeelding komt van Chelson Tamares op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *