Gerstekorrel verwijderen; met deze truc kom je makkelijk van je gerstekorrels af!

Gerstekorrel verwijderen; met deze truc kom je makkelijk van je gerstekorrels af!

Is er plotseling een gerstekorrel verschenen op je gezicht en wil je ervan af? Wellicht heb je al gezocht naar klinieken om hem te laten verwijderen, maar dit is nergens voor nodig! Je kan namelijk prima zelf je gerstekorrel verwijderen. Wij leggen je uit hoe.

Wat is een gerstekorrel?

Maar eerst, wat zijn gerstekorrels nu eigenlijk en hoe ontstaan ze? Dit wil je weten om te vermijden dat hij weer terugkomt. Je huid geeft eigenlijk door middel van een gerstekorrel aan dat het vocht tekortkomt. Zorg er dus in eerste instantie altijd voor dat je huid goed te hydrateren met een dagcrème, zodat hij niet droog of beschadigd wordt, en drink daarnaast voldoende water. Wanneer je toch een gerstekorrel krijgt, is er een verstopping van de talg- of zweetklieren. Hierdoor krijg je een klein wit bultje vlak onder je huid. Deze zijn niet hetzelfde als mee eters of een puistje, en je kunt ze dan ook niet uitknijpen om te verwijderen.

Hoe kun je dan een gerstekorrel verwijderen?

Gelukkig gaan gerstekorrel vaak vanzelf weer weg. Heb je er haast mee? Dan kun je er ook zelf voor zorgen dat hij nú verdwijnt. Maak een afspraak bij de schoonheidsspecialiste of ga zelf aan de slag met ons stappenplan.

1.     Gebruik een schone, warme washand

Je wilt eerst je eigen handen goed wassen met zeep en droog maken, voordat je de gerstekorrel gaat verwijderen. Leg een warme washand op het gedeelte van je gezicht waar de gerstekorrel zich bevindt. Zo zorg je ervoor dat de huid rondom de gerstekorrel losweekt.

2.     Maak de gerstekorrel schoon

Ga met een wattenstaafje of watje aan de slag om de gerstekorrel voorzichtig schoon te maken. Ook dit doe je weer met warm water. Heb je meerdere gerstekorrels? Gebruik dan per korrel een nieuw wattenstaafje. Wanneer je dit niet doen, smeer je het ‘vuil’ van de ene korrel waar bij de andere erin. Dat is zonde.

3.     Gebruik een steriele naald om de gerstekorrel te verwijderen

Nu de laatste stap. Hiervoor het je een steriele naald nodig! Dit is écht heel belangrijk om infecties te voorkomen, wees dus niet eigenwijs. Je kunt nog een antibacteriële crème op de gerstekorrel smeren om er zeker van te zijn dat de huid goed ontsmet is. Vervolgens gebruik je de naald om door de bovenkant van de gerstekorrel heen te prikken. Let op dat je door de bovenste huidlaag gaat om de korrel eruit te halen. Verwijder de naald en pak een schoon watje om de gerstekorrel te verwijderen. Het kan voorkomen dat er wat bloed uitkomt, maar hier hoef je je geen zorgen over te maken. Om het af te sluiten, kun je er nog wat antibacteriële crème op smeren, maar kom er niet aan met je handen.

En weg zijn je gerstekorrels. Om dat gedoe met die naald te voorkomen, wil je je gezicht met regelmaat scrubben (maximaal twee keer per week) en hou je hem goed gehydrateerd. Als je deze stappen volgt, hoef je hopelijk maar een keer onze gerstkorrel verwijderen handleiding te gebruiken!

Afbeelding komt van Getty Images

Reactie plaatsen

1 Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *