Dé grote onthulling met de leukste gender reveal ideeën!

Dé grote onthulling met de leukste gender reveal ideeën!

De gender reveal: het wordt steeds populairder. Waar het geslacht van de baby vroeger vaak pas werd ontdekt bij de geboorte zelf, is de gender reveal nu één van de vele bijzondere momenten tijdens de zwangerschap. Maar het bekendmaken van het geslacht, hoe doe je dat?! Je kunt natuurlijk voor die roze of blauwe taart gaan, maar laten we eerlijk zijn.. BORING. Er zijn zoveel creatieve manieren om het geslacht van die kleine in je buik te onthullen, dus hoe leuk is het om voor iets originelers te gaan. Om je een handje te helpen, hebben wij de leukste gender reveal ideeën voor jou verzameld! En voor degenen die geen flauw idee hebben met wat voor gender reveal cadeau ze moeten aankomen: ook aan jullie hebben we gedacht.

Gender reveal ideeën: de leukste manieren om het grote nieuws te brengen

De gebruikelijke blauwe of roze ballonnen en taarten kennen we allemaal wel. Ideaal als je het lekker simpel wilt houden. En nog steeds hartstikke leuk, maar minder origineel. Dat dan weer wel. Daarom delen we hieronder een aantal originele gender reveal ideeën, waar je misschien nog nooit aan gedacht hebt! Ga uiteindelijk voor de optie die bij jullie past en waar jullie, samen met familie en vrienden, het meeste van kunnen genieten. En oja, vergeet niet te filmen! Dit bijzondere moment wíl je vastleggen op camera.

Maar eerst de grote vraag….

Wil je het geslacht zelf al weten voor de gender reveal? Of wil je tegelijkertijd met je familie en vrienden verrast worden? In dit laatste geval zul je iemand nodig hebben om de gender reveal voor jullie te organiseren. Goed om alvast over na te denken! Dan nu op naar de gender reveal ideeën.

Op z’n Mexicaans: de piñata

Feesten kunnen de Mexicanen wel. Haal een piñata in huis en het wordt gegarandeerd een gezellige boel. Vul een piñata met roze of blauwe confetti en snoepjes en dan: rammen en zorgen dat die piñata zo snel mogelijk openklapt! Ik kan je vertellen: spanningsopbouw tot de max.

Knallen maar!

Een confettikanon doet het altijd goed. Laat degene die het geslacht al weet een gender reveal kanon kopen. Het enige wat je dan nog te doen staat, is het confettikanon opendraaien en te genieten van de roze óf blauwe confetti. Simpel, maar leuk en gezellig!

Een bijzonder cadeautje

Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Een andere leuke manier om het geslacht te onthullen, is het uitpakken van een cadeautje. Koop bijvoorbeeld schoenen in roze of blauw voor de baby of een kledingstuk, knuffel of boekje dat typerend is voor het geslacht. Genoeg opties! Een cadeautje uitpakken is nog nooit zo spannend geweest.

Pak de dartpijlen er maar bij!

Zin om een potje te darten? Ook dat kan tijdens een gender reveal! Het enige wat je nodig hebt zijn grote gender reveal ballonnen gevuld met de juiste confettikleur en dartpijlen. Afhankelijk van de dart-skills zal iedereen hopelijk snel weten of het een jongen of meisje wordt.

Het altijd leuke waterballonnengevecht

Herinner je je nog hoeveel plezier je hier vroeger als kind in had? Hoogste tijd om de waterballonnen weer tevoorschijn te halen! Vul ze met roze of blauw water en gooien maar!

Origineler dan origineel

In het kader van originele gender reveal ideeën is dit toch wel een topper! Organiseer een speurtocht waarbij je aanwijzingen op moet volgen om het geslacht te ontdekken. Een manier waarbij het geduld even op de proef wordt gesteld, maar hoe leuk is het om spelenderwijs – in volop spanning – te ontdekken of het een jongen of meisje wordt!

Help! Wat moet ik geven als gender reveal cadeau?

Oké, je bent uitgenodigd voor een gender reveal feestje. Hoe leuk! Je hebt alleen geen flauw idee wat voor cadeau je moet meenemen. Toch best lastig, aangezien je nog niet weet of het een jongen of een meisje wordt. Maar geen paniek, want ook als je het geslacht niet weet, zijn er genoeg leuke opties! Neutrale cadeautjes noemen we dat. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een schattige knuffelbeer, een genderneutraal rompertje of een mooi dekentje. Wil je een cadeautje met een iets persoonlijkere touch, dan kun je ook kiezen voor een cadeau dat past bij de interesses van de ouders. Is de moeder-to-be een enorme fan van koken? Geef haar dan een mooi kookboek cadeau. Of zijn de ouders sportief? Ga dan voor een sportief speeltje of een sportieve outfit voor de baby. Hoe origineel is dat?! Mocht je nog steeds geen idee hebben, kun je natuurlijk altijd gaan voor een cadeaubon van een babywinkel. Óf van een restaurant waar de ouders nog even lekker samen kunnen genieten, voordat de baby arriveert. Genoeg leuke opties voor een gender reveal cadeau dus! Zie ook onze tips voor toffe babyshower cadeautjes.

Last but not least: de gender reveal versiering

De datum van de gender reveal party staat vast! Hoogste tijd om te beginnen met de voorbereidingen. Of dit nou door de parents-to-be gedaan wordt of door degene die de gender reveal organiseert: doe hier je inspiratie op! Want geen gender reveal zonder versiering natuurlijk. Bij een bijzonder moment hoort nou eenmaal bijzondere versiering. Maar waar begin je met versieren als je niet weet of het een jongen of meisje wordt? Appeltje-eitje! Zoek een feestwinkel op, ga voor roze en blauw en laat je helemaal gaan. Van ballonnen en slingers tot tafelkleden en teksten zoals “boy or girl”: aan gender reveal versiering zit geen max! Gooi de tafels vol met roze en blauwe confetti, hang de slingers op, zorg voor leuke hapjes of drankjes in roze en blauw en geniet!

Afbeeldingen afkomstig van: Dainis Graveris, Happy Films & charlesdeluvio via Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *