Gelukkig zijn als single? Dat kan zeker!

Gelukkig zijn als single? Dat kan zeker!

Wist je dat er op 11 november in veel landen Singles Day gevierd wordt? Op deze dag staat zelfliefde en zelfwaardering centraal. Een mooi moment om de singles onder ons eens goed in het zonnetje te zetten! Single zijn wordt vaak als iets negatiefs gezien. Hoogste tijd dus om de positieve kanten eens uit te lichten. Er zijn namelijk meer dan genoeg singles die ook heel gelukkig zijn. Happy single: het is zeker mogelijk!

Waarom je ook als single heel gelukkig kunt zijn!

Single zijn is niet iets waar we op neer moeten kijken. Single zijn is iets wat we moeten vieren! Singles mogen trots zijn op het feit dat ze single zijn. Zeker gezien de druk vanuit de maatschappij die best groot kan zijn. Op de een of andere manier denken veel mensen dat het krijgen van een relatie nou eenmaal part of life is. Veel mensen kijken je raar aan als jij – bewust of onbewust – als single door het leven gaat. Why?! Daar is niets, maar dan ook niets mis mee! Er zijn genoeg happy singles die oprecht gelukkig zijn. Wij vertellen je waarom.

Gelukkig zijn met jezelf

Je moet eerst van jezelf leren houden, voordat je van iemand anders kunt houden.” Misschien wat cliché, maar er zit zeker een kern van waarheid in. Zelfliefde zal je namelijk enorm helpen om een relatie aan te gaan. Als jij van jezelf houdt, betekent dat ook dat je echt jezelf durft te zijn. Je accepteert jezelf hoe je bent en daar kan niets of niemand iets aan veranderen. Je zult automatisch meer zelfvertrouwen uitstralen en dat maakt je prachtig en uniek. Iets wat andere mensen zeer aantrekkelijk vinden! Jij kent jezelf beter dan wie dan ook: iets wat je in een relatie alleen maar kan helpen. Happy zijn met jezelf is zoveel waard!

Op eigen benen staan

Als je single bent, ben je nou eenmaal meer op jezelf aangewezen. Je zult het zelf moeten doen. En precies dat maakt jou onafhankelijker dan ooit. Je dopt je eigen boontjes, maakt je eigen keuzes en doet wat goed is voor JOU. Egocentrisch? Nee hoor. Je mag er juist trots op zijn dat je op je eigen benen kan staan en niet afhankelijk bent van een ander.

Doen waar JIJ zin in hebt

Ook dit is geen gevalletje egocentrisch, maar een bijkomend voordeel van single zijn! Als single kun je nou eenmaal doen waar JIJ zin in hebt. Tuurlijk kan dit in een relatie ook het geval zijn, maar je houdt dan toch eerder rekening met je partner. Als single zijnde kies je vooral voor je eigen geluk en ga je sneller je grootste dromen achterna. Je maakt je eigen keuzes en hoeft daarbij geen rekening te houden met je partner. Hoe fijn is dat?!

Gelukkig zijn met je vrienden!

Een ander voordeel van single zijn, is dat je meer tijd hebt voor je vrienden. Als single hoef jij je tijd nou eenmaal niet onder te verdelen. Heb je een relatie, dan ben je vaak toch het meest gefocust op je partner. Ben je single? Dan hecht je waarschijnlijk nóg meer waarde aan goede vriendschappen. Ook sta je nog meer open voor nieuwe ervaringen, nieuwe mensen en nieuwe vriendschappen. Een boost voor je sociale leven! Oja, goed om te weten: dat eenzaamheid meer voorkomt bij singles kunnen we uit de wereld helpen! Single of niet, eenzaamheid komt in beide gevallen voor.

Slapen als een roosje

Slapen met je partner kan heerlijk zijn. Al knuffelend in slaap vallen. Romantisch toch? Dat dan weer wel. Maar de keerzijde is dat vrouwen over het algemeen veel slechter slapen met iemand naast hen in bed. Vrouwen pakken nou eenmaal snel geluiden op, waardoor ze onrustiger slapen. Weg dus met die snurkende partners! Geen dekens die van je worden afgepakt. Gewoon lekker een heel bed voor jezelf. Geniet er maar van!

happy single

Happy Single!

Genoeg voordelen dus die bewijzen dat je ook als single echt gelukkig kunt zijn! Ik zeg niet dat er helemaal geen nadelen zijn, maar laten we voor nu vooral de voordelen goed in ons oren knopen. Geniet van jouw tijd als single en pluk er de vruchten van. Geniet van de vrijheid. Geniet van de aandacht die je krijgt van andere singles. GENIET! Want voordat je het weet loop jij straks ineens hand in hand met een partner. De horoscoop van de liefde kan het je wellicht vertellen!

Afbeeldingen afkomstig van: Ryan Moreno en Jackson David op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *