Eucalyptus snoepjes: natuurproducten

Eucalyptus snoepjes: natuurproducten

Eucalyptus snoepjes: je vindt ze of erg lekker of je hebt ze wel eens genomen als je last had van een verkoudheid met keelklachten. De meeste eucalyptus snoepjes zijn gemaakt met honing en geven dan ook een verzachtend gevoel wanneer je last hebt van keelklachten. Daarnaast zijn ze lekker fris en zoet van smaak. Dat alles door een plantje genaamd eucalyptus.

Waar komt Eucalyptus vandaan?

De struiken en bomen van de eucalyptus plant komen van oorsprong voor in Australië en aangrenzende gebieden. Het is een plant met een brede familie van meer dan 600 verschillende soorten. In Europa is deze vooral te vinden in het Middelandse Zeegebied. De soorten die goed tegen kou kunnen, zijn zelfs in Engeland en Schotland te vinden. Het is een boom die zich goed aan klimaat kan aanpassen en is dus op veel verschillende plekken over de wereld te vinden.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Het ingredient welke we gebruiken om eucalyptus te kunnen eten, komt uit de bladeren. Uit de bladeren wordt een aromatische oloe gewonnen. In dit olie zit een stofje welke eucalyptol heet. Dit is het stofje wat ervoor zorgt dat eucalyptus werkt tegen verkoudhoud en de luchtwegen vrijmaakt. Deze olie wordt ook in het snoep gestopt zodat de snoepjes naast de smaak, ook de gezonde werking krijgen.

Een echt natuurproduct

Net als de honing, waar de snoepjes veelal van worden gemaakt, is eucalyptus olie dus ook een echt natuurproduct. Helaas zien we deze eucalyptus snoepjes steeds minder vaak in de schappen liggen en dat is zonde. Het is namelijk veelal een stuk gezonder dan wat er tegenwoordig is te vinden. Met de huidige trend om gezonder te gaan eten, is het misschien ook een idee om wat gezonder te gaan snoepen. Met eucalyptus snoepjes ben je in ieder geval goed op weg.

Maria Orlova

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *