Eten tegen menstruatiepijn; helpt chocolade wanneer je ongesteld bent?

Eten tegen menstruatiepijn; helpt chocolade wanneer je ongesteld bent?

Menstruatiepijn is de ergste die er is, dus het is volkomen begrijpelijk dat je met je gezicht in een hele chocoladetaart wilt duiken wanneer de jouwe begint. Hoewel het op dit moment absoluut geweldig zou smaken, is het trieste nieuws dat het je niet echt zal helpen om je fysiek beter te voelen. Wat je kunt doen – naast het inslaan van paracetamols en onder een warme deken alle Netflix series kijken die je kunt vinden – is dit artikel lezen. We vertellen je namelijk wat je kunt eten tegen menstruatiepijn. Lees snel verder voor alle tips tegen menstruatiepijn!

Wat eten tegen menstruatiepijn

Gelukkig is er genoeg eten dat helpt bij menstruatiepijn. En ja, er is chocolade bij betrokken!

Drink meer water

Hydratatie is de sleutel tot het bestrijden van menstruatie buikpijn. Als je je opgeblazen voelt, denk je misschien niet dat een groot glas H2O de juiste keuze is. Het lijkt misschien gek, maar als je wat water drinkt, kan je lichaam eigenlijk geen water vasthouden. Je kunt ook kiezen voor het drinken van kamille thee of het eten van bladgroenten of fruit.

Eet wat donkere bladgroenten

Eten tegen menstruatiepijn; helpt chocolade wanneer je ongesteld bent

Elke maand bloed verliezen betekent ook dat je ijzer verliest – wat kan leiden tot een traag en lusteloos gevoel. Donkere bladgroenten zoals boerenkool en spinazie zijn vitamine-krachtpatsers die geweldige bronnen van ijzer zijn. Je kunt ook andere groene groente eten tegen menstruatiepijn, zoals broccoli. Hiernaast helpt rode bietensap bij de opname van ijzer, dus combineer dit met je maaltijd voor optimaal resultaat! Lees dit eens: bietensap maken.

Zalm eten tegen menstruatiepijn

De vette vis verlicht je buikkrampen en gevoelige borsten. Zalm en andere koudwatervissen zijn namelijk rijk aan het type vetzuren dat bekend staat als omega-3 vetzuren. Deze helpen om ontstekingen te verminderen, waardoor ze goed zijn voor algemene pijnverlichting. Ze helpen dus ook goed tegen ongesteldheidsbuikpijn. Hiernaast is zalm een goede bron van vitamine D en B6. Dit eerste zorgt ervoor dat je beter calcium kunt opnemen – iets anders dat helpt tegen menstruatiepijn. En vitamine B6 kan helpen bij de gevoelige borsten en prikkelbaarheid die je mogelijk ervaart.

Menstruatiepijn? Raak bevriend met bananen, ananas en kiwi

Vitamine B6 is een wondermiddel, en die vind je – samen met kalium – in bananen. Dit zal helpen bij het verlichten van je opgeblazen gevoel en krampen. Als je een smoothie maakt, gooi en dat ook wat ananas is. Dit bevat bromelaïne – een enzym dat ontstekingen bestrijdt. Als laatste helpt het eten van een kiwi bij het bestrijden van menstruatiepijn en zitten ze vol met vezels!

Tips tegen menstruatiepijn: zorg voor meer calcium

Calcium helpt je krampen te verminderen en dat willen we graag! Je hoeft hierbij niet meteen te denken aan kaas. Verse dillen of de donkere bladgroenten die we eerder besproken doen ook wonderen!

Eieren eten bij menstruatiepijn

Eten tegen menstruatiepijn; helpt chocolade wanneer je ongesteld bent

De vitamines in eieren zijn geweldige pijnstillers. Ze bevatten vitamine B6, D en E – die allemaal samenwerken om ongesteldheidsbuikpijn te bestrijden. Ze zitten ook boordevol eiwitten, wat een extra voedingsbonus is. Ander voedsel dat vol zit met vitamine E – en dus ook handig zijn om te eten bij menstruatiepijn – zijn zonnebloempitten, avocado en amandelen.

Haver in je ontbijt of tussendoortjes

Verlicht krampen vanaf het moment dat je wakker wordt met wat havermout en bosbessen. Het is voedzaam, zit vol met vezels en ze zijn een goede bron van zink en magnesium.

Kalmeer die krampen met kamille of gember thee

Gember in welke vorm dan ook kan misselijkheid en buikkrampen helpen verlichten. In een onderzoek kregen 150 vrouwen de instructie om de eerste drie dagen van hun menstruatie één gram gemberpoeder per dag in te nemen. Gember slaagde erin de pijn net zo effectief te verminderen als de medicijnen mefenaminezuur (een ontstekingsremmende pijnstiller) en ibuprofen. Dat is pas echt goed eten tegen menstruatiepijn! Hiernaast zit kamille thee ook vol met ontstekingsremmende stoffen om ongesteldheidspijn te verminderen.

Daar is hij: pure chocolade

Eten tegen menstruatiepijn; helpt chocolade wanneer je ongesteld bent

Hier zat je natuurlijk op te wachten. Ja hoor, pure chocolade bevat magnesium en vezels en mag daarom op deze lijst! Magnesium helpt om krampen te verminderen en vezels zorgen voor een regelmatige stoelgang, waardoor je je minder opgeblazen voelt. Kies een chocolade die 85% of meer cacao bevat voor het beste resultaat als je ongesteld bent.

Pindakaas eten bij menstruatiepijn

Pinda’s zijn ook een fantastische bron van magnesium. Combineer dit met een volkoren boterham voor een goede lunch tijdens je menstruatie. Je moet je wel houden aan ongezouten of zoutarme varianten.

Smakelijk eten – tegen menstruatiepijn natuurlijk 😉

Afbeeldingen komen van Lisa, Daria Shevtsova, Trang Doan en Pixabay op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *