Duurzaam schoonmaken met deze 3 tips

Duurzaam schoonmaken met deze 3 tips

Schoonmaken houdt je spullen mooi schoon en je huis hygiënisch. In de winkel zijn er veel verschillende schoonmaakmiddelen, maar je hebt ze niet allemaal nodig. Meestal is water, allesreiniger en een doekje of borstel genoeg als je regelmatig schoonmaakt. De belangrijkste tips voor milieuvriendelijk schoonmaken: koop geen spullen die je niet nodig hebt, kies producten met een milieukeurmerk, gebruik niet te veel, probeer weinig warm water te gebruiken en gooi de verpakkingen goed weg. Hier zijn 3 tips met toelichting!

Gebruik eco-vriendelijke schoonmaakproducten

Een simpele manier om milieuvriendelijker schoon te maken is door eco-vriendelijke schoonmaakspullen te gebruiken. Gewone schoonmaakmiddelen hebben vaak schadelijke stoffen die niet goed zijn voor het milieu en onze gezondheid. Gelukkig zijn er nu veel groene alternatieven die net zo goed schoonmaken, maar dan zonder die nare stoffen. Deze milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, zoals Ecopods zijn biologisch afbreekbaar en bevatten geen harde chemicaliën. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten die minder slecht zijn voor het milieu. Ook zijn ze vaak in recyclebare verpakkingen.

Hergebruik en recycle schoonmaakmaterialen

Een andere goede manier om duurzaam schoon te maken is door schoonmaakspullen te hergebruiken en recyclen. Gebruik in plaats van wegwerp doekjes en papieren handdoeken liever doeken en moppen die je kunt wassen en opnieuw gebruiken. Zo maak je minder afval en bespaar je ook nog geld. Recycle ook de lege flessen van schoonmaakmiddelen en gooi ze dus niet weg. In veel gemeentes kun je plastic en glas apart inleveren, zodat het hergebruikt kan worden.

Minimaliseer water- en energieverbruik

Om echt duurzaam schoon te maken, moet je ook letten op hoeveel water en energie je gebruikt. Je hoeft niet altijd veel water te gebruiken als je schoonmaakt. Bespaar water door bijvoorbeeld een emmer te gebruiken in plaats van de kraan te laten lopen, of door minder water te gebruiken als je dweilt. En om energie te besparen: maak efficiënt schoon. Gebruik LED-lampen in de kamers die je schoonmaakt, dat scheelt echt een heleboel stroom. Kies voor apparaten die minder energie verbruiken en onderhoud je schoonmaakapparatuur, zoals stofzuigers, goed om ze langer te gebruiken. Met deze tips kun jij duurzaam schoonmaken!

Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *