Dit zijn de beste mascara’s voor gevoelige ogen

Dit zijn de beste mascara’s voor gevoelige ogen

Het vinden van de beste mascara voor gevoelige ogen klinkt als een zeer specifieke vraag naar een make-up product dat leidt tot eindeloze zoekopdrachten. Gewoon uitzoeken wat de beste mascara in het algemeen is, kan moeilijk zijn, vooral als je er een wilt die alles kan: verlengen, volume geven en een krul vasthouden. En dat alles terwijl het gemakkelijk te verwijderen en schilfervrij is! Maar dankzij het groeiend aantal innovatieve formules op de markt, hebben we ontdekt dat een groot deel van de opties dat extra vakje daadwerkelijk afvinkt.

Ingrediënten om te vermijden met gevoelige ogen

Omdat ieders gevoeligheden anders zijn, is het moeilijk om generalisaties te maken over te vermijden ingrediënten. Toch zijn er een paar strategieën waard om te proberen. Hypoallergene, door de oogarts geteste mascara’s zijn voor sommigen de oplossing. Tubing-mascara zijn weer het gouden ticket voor anderen, vooral als mascaravlokken in je ogen de vloek van je bestaan ​​zijn. Behalve dat je je ogen niet het gevoel geeft dat ze tranen van de pijn hebben, moeten de beste mascara’s voor gevoelige ogen ook de dingen doen die je echt wilt dat mascara doet, zoals verdikken, verlengen en definiëren van je wimpers. Het is een hele opgave, maar hier zijn 8 zachte formules die echt alles doen.

Mascara voor gevoelige ogen

Clinique High Impact Mascara – €27,95

Clinique heeft de reputatie zachte, irritatievrije make-up te maken, en deze mascara is het bewijs. Het is door de oogarts en allergie getest, mineraal-olie- en geurvrij en veilig voor dragers van contactlenzen. Bovendien is het echt ontzettend goed, het geeft een definitie bij de eerste veeg en het drama bij de tweede.

Ilia Limitless Lash Mascara – €30

Ilia maakt zo veel van de producten die je in onze schoonheidstassen vindt, en deze mascara is daarop geen uitzondering. Het voelt totaal gewichtloos aan, met een rustgevende boost van aloë en rozenwater. De langere, bepalende staaf laat de wimpers mooi fladderen.

Maybelline Full ‘N Soft Mascara – €7,50 (budget proof mascara)

Maybelline’s Full ‘N Soft-mascara is geliefd vanwege de lange, natuurlijk ogende wimpers die het geeft. De formule is hypoallergeen, en hoewel sommige verlengende mascara’s de wimpers broos en spinachtig kunnen maken, geeft dit je resultaten die zo zacht zijn als de naam beweert.

Essence Bye Bye Panda Eyes! Mascara – €7,99 (nog een budget mascara voor gevoelige ogen)


Als je al eerder in de steek bent gelaten door schilferende, vlekkerige formules, zet dan je vertrouwenskwesties opzij en probeer dit drogisterij-juweeltje eens. De veganistische mascara heeft een geur- en olievrije formule die buisvormige vezels gebruikt om volume en definitie te geven zonder een vleugje prikkeling. Bovendien kan het gemakkelijk worden verwijderd met alleen warm water (maar het blijft gelukkig ook goed zitten tijdens een flinke training).

Hypoallergenic Amazing Lash Mascara – €15,99

Deze hypo-allergene mascara verlengt, verdikt en tilt je wimperharen op, waardoor je spectaculaire wimpels krijgt. Door de speciale borstel zal je geen last hebben van klontjes en de duurzame formule zorgt ervoor dat de inkt niet gaat verkruimelen en vlekken. Hiernaast, bevat de mascara ook bijenwas om de verzorging nog verder te ondersteunen.

La Roche- Posay Toleraine Extension Waterproof Mascara – €21,10

De winnaar van de waterdichte mascara-test is de no-budge-formule van La Roche-Posay, een merk dat bekend staat om zijn gevoelige huidverzorging. Hij is getest op allergieën en geschikt voor zeer gevoelige ogen en dragers van contactlenzen. Het scoorde hoog voor het niet rennen of uitsmeren in de spatproef van het Lab, waarbij sprake was van krachtige herhaalde blootstelling aan warm water. “De eerste die niet vlekte door huilen, zweten of wrijven”, met “volume zo merkbaar dat ik eyeliner kon overslaan.”

Meer beautytips:

Afbeelding afkomstig van Eric Ward op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *