Dit zijn de 5 manieren om slimmer over te komen

Dit zijn de 5 manieren om slimmer over te komen

Vrouwen worden vaak onderschat in het zakelijke leven. Hoewel er steeds meer aandacht is voor gendergelijkheid, blijkt uit vele onderzoeken dat mensen nog steeds een stereotiep beeld hebben van wat intelligentie bij mannen en vrouwen inhoudt. Om dit voor altijd te veranderen, kunnen vrouwen hun persoonlijkheid gebruiken om slimmer over te komen door middel van strategische keuzes en hulpmiddelen. Hieronder vind je 4 manieren om als vrouw slimme keuzes te maken die je persoonlijkheid benadrukken en je helpen slimmer over te komen.

Draag een bril

In de eerste plaats kun je slimmer overkomen door een bril te dragen. Brillen worden namelijk door veel mensen geassocieerd met personen die een hoge intelligentie hebben. Dit komt doordat brillen worden gezien als een hulpmiddel voor mensen die veel lezen en kennis opdoen. Het dragen van een mooie bril van een goede opticien kan dus een geweldige manier zijn om intelligenter over te komen. Hierbij hoef je niet per se een slecht zicht te hebben, want er zijn ook meer dan genoeg brillen zonder sterkte verkrijgbaar.

Kies voor slimme kleding

Een andere manier om ervoor te zorgen dat je slimmer overkomt, is door slimme kleding te dragen. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvol en formeel pak of kleed je in iets wat passend is voor de situatie waarin je je bevindt. Door slimme kleding te dragen laat je zien dat je verstandig bent en dat je weet hoe je een bepaalde situatie aan moet pakken. Let hierbij extra goed op of de kleding die je draagt past bij de sociale situatie waarin jij je bevindt. Op de universiteit een formele jurk dragen is immers iets te veel van het goede, terwijl je juist in bijvoorbeeld de financiële sector hier vaak succes mee kan hebben.

Werk aan je vocabulaire

Om slimmer over te komen is het ook belangrijk om je vocabulaire te verbeteren. Het hebben van een brede en gevarieerde woordenschat kan je helpen om complexere gespreksonderwerpen aan te kunnen en is daarmee een effectief middel om slimmer over te komen. Lees daarom veel boeken en speel speciale spelletjes om te leren hoe je een breder vocabulaire opbouwt. Ook het luisteren naar andere mensen kan hierbij helpen, aangezien je alleen zo hun woordkeuze en manier van spreken kunt leren. Daarbij helpt het ook om synoniemen te gebruiken zodat je gesprekken op een interessante en originele manier kunt voeren.

Wees altijd goed voorbereid

Tot slot is het van groot belang om altijd goed voorbereid te zijn. Een goede voorbereiding houdt in dat je jezelf verdiept in een onderwerp door middel van het lezen van boeken en artikelen, of door het luisteren naar andere mensen. Door hierbij een betrokken houding aan te nemen, laat je zien dat je geïnteresseerd bent in het onderwerp waarover wordt gesproken en kom je al snel slimmer over.

Al met al heb je in deze blog 4 manieren gelezen om als vrouw slimmer over te komen qua persoonlijkheid. Door een bril te dragen, slimme kleding aan te trekken, je vocabulaire te verbeteren en goed voorbereid te zijn, zal je meteen een stuk serieuzer worden genomen.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *