Dingen om te overwegen bij het reizen met visum naar Australië

Dingen om te overwegen bij het reizen met visum naar Australië

Australië is een prachtig en divers land, maar er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden voordat je hierheen gaat. Hoewel het gemakkelijk is om verstrikt te raken in de opwinding van het plannen van een reis, is het belangrijk om je bewust te zijn van wat je te wachten staat zodra je aankomt. Zorg ervoor dat je niet vergeet om je visum Australië aan te vragen. Zo zorg je voor een probleemloze reis.

Ontdek Uluru

Er zijn veel bezienswaardigheden Australië om te bezoeken en een daarvan is Uluru. Uluru is een enorme rotsformatie in het Northern Territory van Australië. Het is sinds onheuglijke tijden heilig voor de Anangu-bevolking en daarom verboden terrein voor klimmers. Als je dit prachtige natuurwonder van dichtbij en persoonlijk wilt zien, zijn er tal van mogelijkheden om dat te doen. Misschien wil je een helikoptervlucht maken boven Uluru of een begeleide trektocht maken van Kata Tjuta door Olgas tot aan Fogg Dam. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je zelfs een nacht onder de sterren kamperen bij Uluru. Daarnaast kun je ook Mutitjulu Waterhole bezoeken voor een authentieke culturele ervaring of gewoon genieten van het spectaculaire uitzicht bij zonsondergang of zonsopgang.

Bezoek het Blue Mountains National Park

Het Blue Mountains National Park is een uitgestrekt werelderfgoed in New South Wales, Australië. De site omvat de Blue Mountains die ten westen van Sydney liggen. Dit gebied is een geweldige plek om te bezoeken voor een dagje of weekendje weg van de drukte van het stadsleven. Het is ook een populaire vakantiebestemming voor bezoekers die graag alles willen ervaren wat Australië te bieden heeft.

Wees niet bang om vragen te stellen

Je zult veel mensen ontmoeten tijdens je reis en sommigen zullen nieuwe vrienden worden. De sleutel is om niet bang te zijn. Als je iemand met een open hart en geest benadert, zullen ze je waarschijnlijk graag helpen met alles wat je nodig hebt. Wees niet bang om te verdwalen of iets te missen omdat je te verlegen was om de weg of om opheldering te vragen. Door met mensen te netwerken doe je nieuwe connecties op en tref je misschien wel iemand die samen met je wil rondreizen. Natuurlijk moet je wel eerst in Australia zien te komen, en daarvoor moet je een aantal dingen weten.

Basisvereisten voor een visum naar Australië

Bij het aanvragen van een visum voor Australië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat minimaal 6 maanden voor de vervaldatum ligt. Hiervoor moet je gescande en gekleurde kopieën van je paspoort toevoegen bij de aanvraag. Daarnaast moet je kopieën van eerdere paspoorten meesturen als je die hebt. Alle mensen die een visum aanvragen moeten een aanvraagformulier indienen voor Australië. Elk type visum heeft zijn eigen formulier, dus kies een formulier dat overeenkomt met jouw visum. Je hebt toegang tot verschillende formulieren in je ImmiAccount als je online een visum aanvraagt. Als je je persoonlijk aanmeldt, moet je het juiste formulier downloaden en invullen. Je Australische visum aanvraag foto moet aan strikte vereisten voldoen. De achtergrond moet wit zijn en je hele gezicht moet zichtbaar zijn. In zeldzame gevallen kan het zijn dat je naast je visum foto ook biometrische gegevens moet verstrekken. Houd er rekening mee dat het aantal benodigde foto’s varieert op basis van het visum waarvoor je een aanvraag indient.

Je moet cookies accepteren om deze content te kunnen zien. Klik hier, om je instellingen aan te passen.

Kosten die je moet betalen

Je visum aanvraag wordt pas in behandeling genomen als je betaling is gevalideerd. Je dient te betalen met een ImmiAccount. Lukt dat niet, dan moet je contact opnemen met de Australische ambassade in je land om te kijken of je via hun kantoor kunt betalen. De Australische regering raadt toeristen ten zeerste aan om voor vertrek een particuliere verzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht als je naar Australië gaat, maar het wordt wel sterk aangeraden. Reizigers kunnen nodig zijn om actuele gezondheidscontroles of tests in te dienen. Australische functionarissen zullen je hierover van tevoren informeren. Je moet aantonen dat je kunt voldoen aan de vereisten voor tijdelijk verblijf die zijn gespecificeerd in je visum categorie. Ook kan gebruik worden gemaakt van een juridisch arbeidscontract, een brief van je bedrijf of vastgoedovereenkomsten. Een reisschema met al je bezoeken moet bij je visum aanvraag worden gevoegd. De reisroute moet de data van je reizen en de locaties die je van plan bent te bezoeken bevatten. Je dient ook bewijs te tonen van geboekte tickets en hoe lang je van plan bent te blijven. Daarnaast moet je ook een bewijs overleggen van enige vorm van accommodatie die je voor je verblijf hebt gemaakt.

Afbeelding afkomstig van: Ondrej Machart op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *