De voordelen van een baby draagzak

De voordelen van een baby draagzak

Als je een pasgeboren baby thuis hebt, draag je ze waarschijnlijk uren achter elkaar. Dat is volkomen normaal. Pasgeborenen willen bij je zijn, bij je zijn en door je vastgehouden worden. Maar deze behoefte die je baby heeft, kan het dagelijks leven een stuk lastiger maken. Hoe ga je die vriend sms’en die je al zo lang wilt zien, als je een baby in je armen hebt? Wat dacht je van een glas water inschenken of boodschappentassen dragen? Twee woorden: draagzak baby!

1. Het is geweldig om met je baby te reizen.

Door het dragen van een baby kun je overal naartoe gaan zonder dat je een kinderwagen hoeft te duwen of van de ene naar de andere plek hoeft te dragen. Het houdt je handen vrij en maakt het gemakkelijker om gewoon op te staan en te gaan als je snel een boodschap wilt doen.

2. Mensen zullen je baby niet (zo veel) aanraken.

Een draagzak houdt je baby genesteld in een kleine beschermde cocon en houdt grijpgrage handjes weg. Mensen houden over het algemeen van baby’s en als je van iets houdt, wil je het vaak aanraken, dat is ook logisch. Maar je wilt niet dat willekeurige mensen je baby aanraken. Het is veel gemakkelijker om in de kinderwagen te reiken dan te proberen bij de baby te komen die op de borst van de ouder ligt.

3. Het kalmeert de baby.

Baby’s die door hun ouders worden gedragen huilen minder. Hoe meer je je baby draagt, hoe gelukkiger je baby zal zijn, hoe minder hij zal huilen en hoe meer tijd hij zal doorbrengen in een rustige, alerte toestand ( dat is wanneer baby’s het meest leren).

4. Het is goed voor de cognitieve en sociale ontwikkeling.

Wanneer baby’s minder tijd besteden aan huilen, besteden ze op hun beurt meer tijd aan leren en omgaan met hun omgeving. Baby’s die worden gedragen, kunnen ook zien wat hun ouders zien, horen wat hun ouders horen of zeggen, en zijn over het algemeen meer betrokken bij het dagelijks leven van hun ouders. Eindelijk, als je je baby zo dicht bij je hebt, kun je op hun signalen reageren en ze meer aanraken. Dit alles kan het leren en de cognitieve ontwikkeling en het algehele welzijn verbeteren.

5. Het is goed voor hun algehele gezondheid en welzijn.

Door baby’s te dragen, kun je ze in een positie dragen die gunstig is voor hun lichamelijke gezondheid en ontwikkeling. Het helpt het flathead-syndroom te voorkomen en kan de spijsvertering bevorderen (helpt bij koliek en reflux). Bovendien leren baby’s in een draagzak ook spiergroepen te gebruiken om zichzelf in evenwicht te brengen.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *