De sieradentrends van 2022. Zo maak je je outfit compleet!

De sieradentrends van 2022. Zo maak je je outfit compleet!

Sieradentrends komen ieder seizoen terug en elke keer kun je jezelf afvragen welke sieraden er op dat moment in zijn. Als we het hebben over de trends van 2022, dan zeggen we groots, kleurrijk en uitgesproken. Geen stress, je hoeft niet ieder seizoen nieuwe sieraden te kopen om bij de tijd te blijven. Er zijn genoeg sieraden die je over het algemeen altijd kunt dragen en dan loop je er ook nog eens stijlvol bij. Of het nu gaat om handgemaakte sieraden, sieraden van de kringloop of nieuw uit een luxe winkel, we geven jullie alle highlights van de laatste sieradentrends 2022!

Waarom sieraden?

Sieraden kunnen heel wat doen met je outfit. Ze kunnen net dat ene beetje toevoegen wat mist aan je outfit of maken van een casual outfit wat bijzonders. Zakelijke kleding? Fleur het op met wat kleurrijke oorbellen of een ketting. Wil je wat meer opvallen, maar niet met je kleding? Kies dan bijvoorbeeld voor sierraden vol met diamanten. Sierraden maken je outfit af, waardoor je automatisch klaar bent voor de dag.

Sieradentrends van 2022

Er zijn verschillende trends gaande in 2022, maar sommige zijn er om te blijven! Daarnaast kun je de meeste trends ook combineren om er een leuke twist aan te geven. Creëer je eigen look en shine!

Statement piece

Soms is het echt, hoe groter hoe beter. Dit geld ook voor sieraden, want dit is een trend die al vaker terug komt in ons sieradenkastje. Het zijn sieraden die accentueren wat jij zelf wilt benadrukken. Oorbellen met unieke vormen of armbanden of kettingen met grote schakels, maar denk ook eens aan handgemaakte oorbellen. Vaak zijn deze ook net wat anders dan wat je bij de willekeurige winkel vind en ook beter in kwaliteit.

Vintage trend

De oude mode van toen, oftewel vintage spullen zijn weer helemaal back in the game! Tegenwoordig dragen we steeds meer ringen en dat zie je hier ook zeker terug. Een ring met een grote steen erop is niet meer alleen weggelegd als huwelijksring, maar ook als daily ring. Meersere kleuren stenen of juist meerdere kleuren ringen maken het ook helemaal af. Daarnaast hebben die vintage ringen ook erg veel detail waar veel mensen verliefd op worden.

Sieradentrends: schelpen en parels

Mensen die van de zee houden, houden ook zeker van deze trend. Sieraden waar iets van de zee of schelpen in verwerkt zijn, zie je steeds vaker terug komen, zeker in de zomer. Het geeft de ultieme surf vibes en is makkelijk in je dagelijkse outfit te verwerken. Zo kun je schelpen als oorbellen dragen of net als vroeger een parelketting. Door de subtiele hints geeft je outfit niet meteen Summer vibes af, maar complementeert het wel.

Body chains

De opties met dit sieraad zijn eindeloos. Je geeft je outfit met een bodychain een beetje extra op een subtiele manier. Draag het onder je kleding waarbij kleine delen zichtbaar zijn, bij een festival of over je bad pak/bikini. Naast een body chain zijn ook de belle chains erg populair. Dit is een trend uit 2000 die zijn weg terug heeft gevonden in onze sieradenkast.

sieradentrends: layering and stacking

Deze sieradentrend zagen we al veel in 2021 en in 2022 zien we het nog meer. Layering and stacking is een trend waarbij je meerdere kettingen, ringen en armbanden bij elkaar draagt en oorbellen ‘stapelt’ in je oor. Zo draag je bijvoorbeeld meerdere gouden kettingen in verschillende lengtes of meerdere ringen aan één vinger die verschillen in groottes. De ene met een steentje en de andere weer zonder. Je hoeft niet meer te kiezen welke sieraden je aan doet, je kunt gewoon alles bij elkaar voegen.

Flower power

Dit zagen we al terug komen in kleding, maar nu ook met onze sieraden. Bloemenvormen zien we terug in onze oorbellen, maar ook als subtiel bedeltje bij een armband of ketting. Bloemen op sieraden gaan vaak gepaard met kleurrijke sieraden die je perfect kunt combineren met je outfit of die je kunt aanpassen op de locatie waar je naartoe gaat.

Foto’s van Joeyy Lee en Maddi Bazzocco op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *