De normale vagina bestaat niet! Er zijn namelijk vijf soorten.

De normale vagina bestaat niet! Er zijn namelijk vijf soorten.

Ergens weet je wel dat elke vagina er anders uitziet, maar toch heb je vast wel eens gedacht: ‘’Waarom heb ik geen normale vagina?’’. Laten we die gedachtegang maar meteen ontkrachten, want net als dat er op elk potje wel een dekseltje past, past er ook op elk trutje een kutje. Er zijn namelijk vijf hoofdcategorieën waar jouw flamoes sowieso tussen past. Dus geen enkele reden om je te schamen voor je ‘te grote’ schaamlippen. Die naam mogen ze trouwens ook wel een keer veranderen. Heb je nu wel echt veel mentale of fysieke last? Doe dan eens rustig onderzoek of bijvoorbeeld een schaamlipcorrectie je verder zou kunnen helpen. Want het allerbelangrijkste natuurlijk is dat je je hoe dan ook fijn in je lichaam voelt!

Een kort anatomielesje

Voordat je je vagina kan vergelijken met de types hieronder is het natuurlijk wel zo handig om te weten hoe het daar down under er eigenlijk uitziet en wat alles nu precies. Misschien is dit op het begin een beetje ongemakkelijk, maar kijk eens met een klein handspiegeltje goed naar jezelf.

Wat je zult zien zijn de schaamlippen, de binnenste en buiten, en de opening. Dit is de vulva, de anatomische correcte term voor het uiterlijk van het vrouwelijke geslachtsdeel. We gebruiken vaak vagina of variaties daarop, maar eigenlijk is dit alleen het inwendige deel. Kijk hier gerust even naar. Het is sowieso een goed idee om wat vaker te kijken, zo kun je waarschijnlijk ook sneller vaginale problemen herkennen.

De normale vagina is er in allerlei vormen en maten.

soorten vagina's

Het is ook niet zo gek eigenlijk dat je je afvraagt of je vagina wel normaal is, want hoe vaak zien we nu op een dagelijkse basis de poes van iemand anders, dan bijvoorbeeld je partner? Daar komt nog bij kijken dat in tegenstelling tot bij mannen vergelijken moeilijker gaat. Voordat je onderstaande soorten vagina’s onder loep gaat nemen, is het daarom ook belangrijk om te realiseren dat ook binnenin deze hoofdcategorieën veel diversiteit is en een combi-type ook heel normaal is.

Open de gordijnen maar!

Heb je een vagina waarbij de binnenste schaamlippen uitsteken voorbij de buitenste schaamlippen? Dan mag je haar Ms. Curtains noemen. Hoeveel ze uitsteken verschilt natuurlijk per persoon, want iedereen is anders. Schaam je je omdat je denkt dat het niet netjes is om uitstekende labia te hebben? Geen zorgen, want dit is het meest voorkomende type en in die zin ook de meest normale vagina, maar ja wat is normaal.

De ‘perfecte’ normale vagina.

Zou je vrouwen vragen om de perfecte vagina te tekenen, dan kom je bij de Ms. Barbie. De naam zegt het al, maar onder de soorten vagina’s is dit toch wel het ideaalbeeld voor veel vrouwen. Geen spleetje met kleine, strakke schaamlippen en veel vrouwen denken dat ze een ‘rare’ vagina hebben. Niks is minder waar natuurlijk, want niet is de minste voorkomende normale vagina, alle soorten vagina’s zijn prachtig!

Het nichtje van Ms. Barbie.

Ms. Puffs lijkt eigenlijk wel een beetje op de Ms. Barbie, maar er is wel een degelijk verschil. Beetje als de Barbiepoppen eigenlijk. Zelfde basis, maar een ander uiterlijk en natuurlijk even mooi. Waar bij de Ms. Barbie de schaamlippen klein zijn, heeft de Ms. Puffs wat grotere labia. Wel worden de binnenste schaamlippen volledig verborgen gehouden door de buitenste net als bij Ms. Barbie, maar zijn ze vaak ongelijk in grootte. Hiernaast, zitten ze ook wat lager. Hierdoor, komen ze in diverse soorten voor. Van groot en een beetje opgeblazen tot dun en los. Echter heeft dit weer niets te maken met leeftijd en gewicht. Zo zie je maar dat er geen normale vagina is.

Deze soorten vagina’s zijn in bloei!

normale vagina

Ook bij de Ms. Tulip is weer goed nagedacht over de naam. Zijn jouw binnenste schaamlippen slechts een klein beetje te zien tussen de buitenste schaamlippen? Piepen ze er eigenlijk gewoon een beetje tussenuit? Dan ziet je normale vagina eruit als de knop van een bloem dit net begint met bloeien. Eigenlijk heel mooi toch, lekker poëtisch ook.

Een beestachtig normale vagina!

Heb je jezelf tot nu toe nog niet herkend in bovenstaande soorten vagina’s, dan is je flamoes hoogstwaarschijnlijk een Ms. Horseshoe. Bij dit type is de bovenkant van je vagina breder, waardoor de binnenste schaamlippen daar zichtbaar zijn. Ga je iets meer down under dan wordt het smaller en bedekken je buitenste schaamlippen de binnenste schaamlippen. Hierdoor, kun je een hoefijzer-achtige vorm herkennen.

Zo zie je maar dat inderdaad geen enkele poes hetzelfde is. Hopelijk kun je nu toch wat trotser zijn op je flamoes, want dat is ook echt wel verdiend! Heb je toch echt fysieke klachten? Ga dan eens langs bij je huisarts of vraag een consult aan bij een plastisch chirurg, bijvoorbeeld SAM Kliniek.

Afbeelding afkomstig van: Cottonbro, Deon Black en Cliff Booth op Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *