De leukste kinderboeken van Annie M.G. Schmidt!

De leukste kinderboeken van Annie M.G. Schmidt!

Het kan bijna niet anders dat je vroeger als kind een van de velen kinderboeken van Annie M.G. Schmidt hebt gelezen en waarschijnlijk ook nog de verfilmingen hebt gezien. Samen met Pluk en zijn rode wagentje op zoek naar een huisje, op avontuur met Jip en Janneke en schoon proberen te blijven samen met Floddertje. Nu zitten we ook nog eens middenin de Annie M.G. Schmidt Week en dan kunnen de leukste kinderboeken, hoe moeilijk kiezen dan ook, natuurlijk niet ontbreken.

Volop voorleesavonden met de leukste kinderboeken!

Het is bijna niet te doen om uit al de boeken van Annie M.G. Schmidt de leukste te kiezen, maar we zijn de uitdaging toch maar gewoon aangegaan.

Lekker vies worden met Floddertje!

leukste kinderboeken

Wat Floddertje en haar hond Smeerkees ook doen, het eindigt altijd in een grote puinhoop. Van naar de kapper gaan en koken tot samen schoonmaken en in bad gaan, je beleeft de meest leuke en smerige avonturen met deze twee! Toevallig is in bad gaan met Floddertje ook het thema van de Annie M.G. Schmidt week, dus kan het zeker niet ontbreken in deze kinderboeken top 10.

Reizen en koken in de leukste kinderboeken.

Annie M.G. Schmidt boeken

Otje’s vader Tos is kok, maar doordat hij geen papieren heeft en last heeft van driftbuien, worden ze steeds weggejaagd en krijgt Tos nooit een vaste baan. Hierdoor reizen Otje en haar vader de hele tijd rond langs verschillende plekken waar Otje de beste vrienden wordt met de verschillende dieren op hun pad. Met hulp van de honden, katten, vogels en muizen loop het toch altijd maar weer goed af.

Op zoek naar een huisje met Pluk van de Petteflet.

Annie M.G. Schmidt boeken

Wie kent dat aardige jongentje in zijn rode wagentje nou niet? In deze Annie M.G. Schmidt boeken staat Pluk centraal. Op zoek naar een huisje, rijdt Pluk door de stad en vraagt hij iedereen wie die tegenkomt of zij nog een plekje weten. Zo komt hij Duif Dollie tegen die hem aan het torenkamertje van de Petteflet helpt. Hij maakt al snel vrienden met Zaza de kakkerlak, de familie Stampertje en Aagje, de dochter van mevrouw Helderder, wat nooit buiten mag spelen. Samen met hen beleeft hij de grootste avonturen. Ook de verfilming waarin Pluk samen met al zijn vrienden de Torteltuin wil redden is zeker een aanrader voor een leuk middagje kinderfilms op Netflix.

De leukste kinderboeken kunnen niet zonder deze twee!

Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn misschien wel de leukste kleuters van Nederland. De twee beste vrienden beleven namelijk  samen eindeloos veel avonturen in en om hun huis. Uren samen spelen in de tuin, het zorgen voor Takkie en op vakantie gaan met deze verzamelbundel zul je urenlang leesplezier beleven. De korte verhaaltjes maken het het perfecte voorleesboek.

Poes Minoes

Minoes

Mevrouw Minoes was vroeger een poes en dat merk je nog steeds. Ze geeft kopjes, spint, krabt, houd van vogeltjes, zingt af en toe nog een mauw-mauw-song en spreekt ‘kats’. Vooral dat laatste komt de verlegen journalist Tibbe, die eigenlijk alleen maar stukjes over katten schrijft maar al te goed uit. Minoes komt namelijk via de poezen achter heel wat verborgen en geheime zaken, wat er voor zorgt dat hij eindelijk die felbegeerde scoops binnenhaalt. Fantastisch, maar het brengt ook wat moeilijkheden met zich mee. Een verhaal vol avontuur dus. Ook dit kinderboek is verfilmd en zeker de moeite waard om eens aan te zetten.

De leukste kinderboeken van Annie M.G. Schmidt zitten vol poezen.

Miauw, Miauw, Miauw!

Over het algemeen was het wel bekend dat Annie M.G. Schmidt van katten en poezen hield. Kijk maar naar bovenstaande en verhalen van Ibbeltje. Die kunnen bijna niet geschreven zijn door iemand die niet van deze dieren houdt. Hiernaast, schreef ze over de jaren heen veel versjes en gedichten over poezen en katten, waarin ze het goede en het minder goede van poes en mens bij elkaar bracht. Wil je ze allemaal lezen? Geen probleem want ze staan gebundeld in Miauw, Miauw Miauw!

Ontdek een nieuwe sprookjeswereld!

leukste kinderboeken

Annie M.G. Schmidt boeken nemen je altijd mee naar een nieuwe wereld en dat is bij Allemaal Sprookjes niet anders. Vergeet de standaard sprookjes en laat je verassen. Een prins die niet wil leren, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, een draak, diepvriesdames en een beest met een achternaam, je komt ze allemaal tegen.

De leukste kinderboeken verzameld in één boek.

leukste kinderboeken

Heb je ooit wel eens gewenst dat alle leuke personages uit de Annie M.G. Schmidt boeken samen avonturen gingen beleven? Dan is je wens uitgekomen, want in Het Grote Annie M.G. Schmidt Voorleesboek komen ze namelijk allemaal samen. Want wist jij dat alle mensen en dieren in de diverse verhalen familie van elkaar zijn? Zo is Wiplala familie van Pietertje Pluim en is Floddertje familie van Slordige Saartje. Zo hebben Minoes en Isabella Caramella allebei een hekel aan nare overjassen en voordat de beren Moem en Psasj uit Pluk redt de dieren bij Spijtebijts tante Pleeg terechtkwamen zaten ze bij mevrouw Van Gelder in de kelder.

Afbeeldingen afkomstig van: Karolina Grabowska op Pexels, Fiep Westendorp en Bol.com

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *