De ideale smart TV kies je zo!

De ideale smart TV kies je zo!

Smartwatch, smartphone, smart TV: alles moet tegenwoordig smart en dat snappen we. Want online gaat alles ontzettend makkelijk. Met een fijne smart-tv kun je niet alleen tv kijken, maar ook met een druk op de knop je favoriete streamingdienst openen, zoals Canalplus. Zo kies jij de ideale smart TV voor bij jou thuis. Lees verder!

Formaat

Tv’s komen in alle denkbare maten. Van kleine modelletjes voor studentenkamers, tot enorme luxe schermen. Welk formaat past bij jou in huis? Het formaat van je tv moet je laten bepalen door de afstand van de zithoek tot het tv-meubel. Neem het aantal centimeters dat je van de bank af zit en deel dat door vijf. Zit je bijvoorbeeld 2,5 meter van de tv af? Ga dan voor een scherm van 50 inch.

Resolutie

De resolutie van jouw tv zegt iets over het aantal pixels en daarmee de scherpte van het beeld dat je kan verwachten. Welke resolutie je nodig hebt hangt af van de grootte van je TV. Een klein schermpje kan prima door met een HD-resolutie. Bij een midden groot scherm wil je toch al gauw 4K en wanneer je echt een flinke televisie hebt, wil je voor een mooi beeld toch wel een resolutie van 8K. Dit is momenteel ook de hoogst mogelijke resolutie de je kunt krijgen.

Bediening en opties

Hoe kun jij je smart TV bedienen? Een prettige bediening van de tv is cruciaal voor een fijne kijkervaring dus vraag in de elektronicawinkel of je dit even kunt testen. Het is handig om op je televisie snel van reguliere tv te kunnen switchen naar je favoriete streamingdiensten en andere aanbieders van beeld zoals Youtube.

Prijs

Smart TV’s zijn niet goedkoop, maar de ene is de andere niet. Hoge resolutie en veel opties dragen ontzettend bij aan de prijs. Elke extra optie aan je tv betekent direct een paar tientjes meer. Heb je dat nodig en is je budget hoog genoeg, of wil je soms gewoon lekker even een filmpje kijken en hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld? Allemaal afwegingen om te maken.

Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *