Handen voor de ogen met de engste films op Netflix!

Handen voor de ogen met de engste films op Netflix!

Er zijn zoveel films op Netflix die schattig, grappig, spannend of emotioneel zijn, dat het soms moeilijk is om er eentje te kiezen om te kijken. Als je van eng houdt en op zoek bent naar een angstaanjagende film om te kijken, heb ik een paar van de engste films op Netflix voor je die zeker de moeite waard zijn.

Una Película de Terror

“Veronica” is een Spaanse horrorfilm uit 2017 die geregisseerd is door Paco Plaza. De film is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en gaat over een meisje dat op een dag besluit om een spiritistisch bord te gebruiken om contact te maken met haar overleden vader. Dit blijkt een slecht idee te zijn, want ze raakt bezeten door een demonische entiteit. De beangstigende sfeer zorgden bij vele mensen voor slapeloze nachten. Durf jij het aan?

Een van de engste films op Netflix: Hereditary

“Hereditary” is een Amerikaanse psychologische horrorfilm uit 2018 die geregisseerd is door Ari Aster. De film gaat over een gemiddeld Amerikaans gezin dat na de dood van hun grootmoeder ontdekt dat ze een verborgen familiegeschiedenis hebben waar ze liever niet mee te maken hadden. De film is vooral eng omdat hij zo realistisch overkomt en je je afvraagt of dit soort dingen in het echte leven ook kunnen gebeuren. Als je van psychologische horror houdt, is “Hereditary” zeker een film die je moet kijken.

The Babadook

“The Babadook” is een Australische horrorfilm uit 2014 die geregisseerd is door Jennifer Kent. De film gaat over een alleenstaande moeder en haar zoon die samenwonen in een oud huis. Na het lezen van een vreemd kinderboek over een monster genaamd “The Babadook” beginnen er vreemde dingen te gebeuren in het huis en lijkt het monster uit het boek echt te zijn geworden. Vooral de manier waarop de diepe angsten en twijfels van een moeder worden weerspiegeld die probeert haar kind te beschermen tegen kwaad, maakt veel indruk.

engste films op Netflix

Doodse stilte bij een van de engste films op Netflix

“A Quiet Place” is een Amerikaanse sciencefictionhorrorfilm uit 2018 die geregisseerd is door John Krasinski. De film gaat over een gezin dat moet overleven in een wereld waar vreselijke monsters zijn losgelaten die alleen maar op geluid jagen. Het gezin moet daarom zoveel mogelijk stil zijn om te voorkomen dat ze gehoord worden door de monsters.

De film is opgenomen met een beperkt budget en veel van de acteurs, waaronder Krasinski zelf, spelen hun eigen familieleden in de film. De film was een grote hit en kreeg veel lof voor zijn unieke aanpak van het horrorgenre en de spanning die hij weet op te bouwen, en dat zonder geluid. Als je van sciencefictionhorror houdt, is “A Quiet Place” zeker een film die je moet kijken.

The Conjuring

Een echte klassieker en zeker een van de engste films op Netflix. De Amerikaanse horrorfilm “The Conjuring” is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen en gaat over een gezin dat verhuist naar een oud huis dat bezeten blijkt te zijn door demonische entiteiten. Het gezin vraagt hulp aan Ed en Lorraine Warren, een echtpaar dat zich bezighoudt met het onderzoeken van paranormale activiteiten.

Heb je hem al gezien en kan je er niet genoeg van krijgen? Dan is er goed nieuws, want dit is nog maar de eerste film in een reeks van “The Conjuring”-films die sindsdien is uitgebracht, waaronder “The Conjuring 2” en “Annabelle”. Als je van horrorfilms houdt, is “The Conjuring” zeker een klassieker die je moet kijken.

The Haunting of Hill House

Gen film, maar wel de moeite waard om te benoemen. “The Haunting of Hill House” is een Amerikaanse televisieserie uit 2018 die geregisseerd is door Mike Flanagan. De serie is een modern vertelsel van de klassieke horrorroman met dezelfde naam en gaat over een gezin dat in een oud, geheimzinnig landhuis woont waar vreemde gebeurtenissen plaatsvinden. Naarmate de serie vordert, wordt duidelijk dat het huis bezeten is door bovennatuurlijke krachten en dat het gezin hun eigen angsten en geheimen met zich meedraagt.

Pak de borrelhapjes dus maar stevig vast of zet ze even neer, want voordat je het weet vliegen ze de kamer door!

Afbeeldingen afkomstig van: Melanie Wasser en Ján Jakub Naništa op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *