Waargebeurde films en verhalen op Netflix; de beste in 2021

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; de beste in 2021

Films die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen wekken echte interesse op. Weten dat het verhaal zich daadwerkelijk heeft afgespeeld, verandert de ervaring en kijk op de film volledig. Soms kan het moeilijk zijn om een film te vinden waarin het verhaal niet té veel verdraaid is. Daarom hebben wij een aantal aanbevelingen verzameld. Deze waargebeurde films en verhalen zijn allemaal beschikbaar om te streamen op Netflix. Sommige van deze titels behoren zelfs tot de beste films op Netflix, en dat is geen leugen!

De beste waargebeurde films en verhalen op Netflix

We hebben de beste films op basis van waargebeurde verhalen verzameld op Netflix. Of je nu op zoek bent naar spanning, inspiratie of een ruk aan je hart, je vindt het hier.

Dit zijn de 10 beste waargebeurde films op Netflix.


The Boy Who Harnessed the Wind

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The Boy Who Harnessed the Wind

De energie van deze film is werkelijk hypnotiserend. In een waargebeurd verhaal verteld in het Engels en Chichewa (een taal uit Malawi), wordt een jonge jongen van school gestuurd omdat zijn ouders het lesgeld niet konden betalen. Tegelijkertijd wordt zijn dorp getroffen door verschillende natuurlijke omstandigheden. Dit brengt de dreiging van droogte en hongersnood met zich mee. De jonge jongen sluipt de bibliotheek binnen in de hoop een windmolen te maken en zijn dorp te redden, en je kunt raden er volgt door de titel van de film nog eens te lezen.

Deze film is een mix van ongelooflijk interessante cultuur en een unieke familie dynamiek. Het resultaat is een delicate maar opbeurende film die je niet mag missen.

The Most Hated Woman in America

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The Most Hated Woman in America

Madalyn Murray O’Hair was een van ’s werelds meest controversiële atheïsten. Ze werd bekend toen ze in de jaren ’60 en rechtszaak opwekte die er uiteindelijk voor zorgde van verplichte gebeden op scholen illegaal werden. Ze vocht voor religieuze vrijheid, maar dat zorgde voor een donker leven. Deze nieuwe film van Tommy O’Haver en Irene Turner kijkt naar haar mysterieuze verdwijning en dood.

United 93

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; United 93

United 93 uit 2006 is een dramatische weergave van de gebeurtenissen die plaatsvonden op de vlucht United 93, een van de gekaapte vliegtuigen op 11 september 2001. Hoewel we niet kunnen weten wat er precies is gebeurd in dat gekaapte vliegtuig op 9/11, biedt Greengrass een levendige en krachtige recreatie van deze tragische dag in de Amerikaanse geschiedenis.

The Intouchables

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The Intouchables

Een rijke dwarslaesie heeft een nieuwe verzorger nodig. Zijn keuze is verrassend — een ex-gevangene heeft pech. Beide levens zijn voor altijd veranderd. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en te zien op Netflix. Het is grappig, ontroerend en zeer verrassend. Het zal ervoor zorgen dat je het ene moment over de vloer rolt van het lachen en het volgende moment naar je zakdoek reikt. Intouchables is een van die perfecte films die je telkens opnieuw weer wilt kijken.

The African Doctor

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The African Doctor

In deze Franse film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, krijgt een afgestudeerde geneeskundestudent uit Congo een baan als dokter aangeboden door de president van Zaïre. Hij weigert en kiest ervoor om naar een klein stadje in Frankrijk te verhuizen in de hoop het Franse staatsburgerschap te krijgen. Zo wil hij een betere toekomst voor zijn kinderen veilig te stellen.

Het verhaal, dat begint in 1975, speelt zich af in een dorp waar mensen nog nooit een zwart persoon hebben gezien. Daarop zegt Seyolo, de dokter: “wat dan nog? Nu zullen ze dat zien.” De cultuurclash is duidelijk aanwezig, wat leidt tot een zeer interessant verhaal.

22 July

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; 22 July

Regisseur Paul Greengrass pakt opnieuw een echte tragedie aan. Op 22 juli 2011 voerde Anders Behring Breivik een terroristische aanslag uit in Noorwegen. Hierbij kwamen 77 mensen om en meer dan 300 anderen raakten gewond.

De film behandelt de tweeledige aanval, de nasleep en het proces van Breivik. Het is een moeilijke film om naar te kijken omdat het trauma zo recent is.

Into the Wild

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; Into the Wild

In elk normaal leven zou Christopher McCandless’ een ster zijn geweest. Toen hij afstudeerde aan de top van zijn klas bij Emory Universally, was McCandless klaar voor een grote carrière. In plaats daarvan besloot hij te gaan reizen. Into the Wild is het krachtige verhaal van de inspirerende en trieste geschiedenis van McCandless.

The Two Popes

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The Two Popes

Gezien het feit dat de film letterlijk twee uur aan oude mannen is die praten over georganiseerde religie, is The Two Popes schokkend leuk. Het is een geestig script rondom de overgangsperiode tussen twee pausen, geleverd door twee iconische acteurs aan de top van hun carrière. Hoe dicht deze heen-en-weer dialoog bij de waarheid ligt, is niet bekend, maar wat maakt het uit als het zo toegankelijk is?

The Social Network

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The Social Network

Deze film dramatiseert het verhaal van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Het creëren van dit meesterwerk ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. De film laat ook de persoonlijke mislukkelingen zien die dit succes uiteindelijk creëerde. Een echte inspirerende film dus!

The Founder

Waargebeurde films en verhalen op Netflix; The Founder

Ray Kroc is de “vader” van McDonalds, maar hij is niet de maker ervan. Van een falende verkoper tot een CEO van een miljard dollar, The Founder laat zien hoe Kroc de McDonald’s-business overnam. Verhalen over kapitalistische hebzucht, die zich afzetten tegen een prachtige historische achtergrond, zijn zelden zo charmant.

Het is niet alleen een van de beste films gebaseerd op waargebeurde verhalen op Netflix, het is een van de beste films aller tijden.

Ben je op zoek naar nog meer film-inspiratie? Bekijk dan een deze lesbische films en series op Netflix!

Afbeelding komt van Anastasia Shuraeva from Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *