Brand ambassador, zo verdien je geld online

Brand ambassador, zo verdien je geld online

Tegenwoordig is social media niet meer weg te denken. Zeker sinds de Corona uitbraak is er nog meer digitaal werk toegenomen. Bepaalde functies zijn dus ook niet meer weg te denken in deze snel veranderde omgeving en zijn er ook andere beroepen nodig in dit digitaal tijdperk. Bedrijven en merken willen zich blijven onderscheiden en daarnaast ook betrokken zijn met hun doelgroep. Daarom wordt er steeds meer gevraagd naar brand ambassador die het bedrijf/merk promoten. Geld verdienen met brand ambassador wordt tegenwoordig veel gevraagd. Nu we dit weten, is het ook handig om te weten wat het beroep precies is. Dit leggen wij je graag uit!

Brand ambassador wat is het?

Door het hebben van een groot bereik (veel volgers) kun je gemakkelijk een grote groep mensen inspireren en motiveren om een bepaald soort product aan te schaffen of een merk te promoten. De bedoeling van een brand ambassador is het promoten van het werk, zodat de naamsbekendheid groeit en er meer mensen gebruik maken van de diensten/producten dat het bedrijf biedt.

Wat is affiliate marketing?

Instagram is hier het ideale platform voor: Je promoot als het ware producten of diensten en krijgt per verkoop een percentage of bedrag betaald. Dit kunnen verschillende branches betreffen, denk hierbij aan: reizen, shoppen en voeding. Je kiest een bedrijf of merk dat bij je past. De bedoeling van elke post is een soort call to action (informeren, inspireren of motiveren). Als brand ambassador ben jij het gezicht van het bedrijf en heb jij een grote impact op het beïnvloeden van de doelgroep. Het is van belang dat de volgers die je hebt, de juiste volgers zijn. Interactie is dus heel belangrijk.

Blijf bij jezelf

Je kunt veel makkelijker jouw passie en creativiteit over brengen aan je volgers als dit onderwerp dicht bij je ligt. Een grote dosis overtuigingskracht en een beetje extravert is mooi meegenomen. Zodat je authentiek overkomt en mensen weten waar je voor staat. Dit maakt je ook nog eens een betrouwbare loyale brand ambassador. Uiteraard is het van belang om een onderwerp te kiezen die ook jouw volgers interessant vinden en dat er daarvoor belangstelling is.

Hoeveel geld verdien je met brand ambassador?

Dit hangt af van de hoeveelheid aantal volgers, de bekende Negin Mirsalehi  heeft (2018) bijna 5 miljoen volgers. Het is vanzelfsprekend dat zij meer geld hiervoor krijgt, dan iemand met minder volgers. Er bestaat geen vast bedrag. Er zijn ook andere wereldwijde bekende influencers: Kendall Jenner, Gigi Hadid en Cara Delevigne zouden per post tot $300.000 euro ontvangen. Dat is goed geld verdienen zo!

6 Tips om geld te verdienen als brand ambassador

Wanneer je ergens voor gaat, ga ervoor en doe het met passie. Met een beetje geduld, tijd en energie kom je al een heel eind!

  • Trek volgers aan

Je bent pas interessant als je beschikt over een goed aantal volgers, wat al eerder is vermeld. Niet enkel het aantal is van belang, ook de interactie en de juiste doelgroep is cruciaal.

  • Up to date

Verzorg je profile van A tot Z met een duidelijke overzichtelijke indeling zoals: Waar je vandaan komt of wat je hobby’s zijn. Zodat mensen gelijk een beter beeld van je hebben.

  • Post regelmatig

Het is van belang om regelmatig de interactie op te zoeken op social media. Dit kan makkelijk gebeuren door even een story te delen of een foto te posten.

  • Gebruik goede foto’s en de juiste hashtags

Zorg voor goede professionele foto’s en pas de foto’s indien nodig aan met verschillende tools zoals: Canvas. Daarnaast is het van belang om goede hashtags te gebruiken. Zonder de goede hashtags zijn je foto’s niet goed vindbaar, hierbij is de regel: Less is more. Gebruik 10 tot 15 hashtags en zorg dat het niet te algemene hashtags zijn. Zodat de post goed vindbaar is over dat onderwerp.

  • Foto’s van je klanten/volgers

Het is leuk om je klanten/volgers te motiveren om hen erbij te betrekken met de foto’s die zij maken. Zodat zij zich gezien voelen en daarom nog extra betrokken zijn bij jouw account. Veel grote bedrijven passen dit al toe, denk hierbij aan Starbucks.

  • Kijkje achter de schermen

Door de inzet van story’s kun je zo je volgers een kijkje achter de schermen geven. Dit wordt in het algemeen gewaardeerd, zodat volgers weten waar je mee bezig bent en wat er eventueel komen gaat. Dit heeft een positief effect op de goede interactie onderling.

  • Start een webshop

Wil je het wat groter aanpakken? En ben je een succesvolle ambassador voor andere merken? Dan is een eigen webshop starten een goed idee! Als je andere merken succesvol komt promoten, waarom dan niet je eigen merk? 😉

TikTok

Naast Instagram is TikTok het nieuwe platform dat helemaal hot is onder de jeugd. Wil je naast Instagram verder groeien op andere kanalen? Dan is TikTok aan te raden. Wil je meer lezen hoe je rijk kunt worden door TikTok? Lees dan het volgende: Rijkste TikTok sterren, en wie weet brengen zij jou wel op een idee!

Foto van Plann van Pexels

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *