Borsten vergroten of verkleinen: wat zijn de opties?

Borsten vergroten of verkleinen: wat zijn de opties?

Veel dames zijn ontevreden over hun boezem. Waar de ene vrouw ze te klein vindt, zou de ander er graag gezegend mee zijn. Weer een ander is juist weer ontevreden over de vorm. Middels chirurgie is veel mogelijk en we vertellen je meer over de opties. Liever geen ingreep, maar visueel gezien toch iets aan de looks van je borsten doen? Ook daarvoor hebben we nog een paar adviezen voor je in petto.

Borstvergroting met implantaten

De meest voorkomende manier waarop dames hun borsten laten vergroten is door het laten plaatsen van implantaten. Bij dit type borstvergroting kun je de gewenste cupmaat aangeven, al zal een goede kliniek je uiteraard ook adviseren over wat bij je lichaam past en wat haalbaar is met de operatie. Zorg dat je sowieso altijd voor een gevestigde kliniek kiest, want je wil natuurlijk wel dat dit op een veilige manier gebeurt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Wellness Kliniek Genk, die de MIBIS-techniek heeft ontwikkeld. Bij deze techniek wordt de incisie dusdanig klein gehouden dat je relatief snel herstelt en de littekens minimaal blijven.

Borstvergroting middels lipofilling

Een andere techniek is de borstvergroting met eigen vet. Hierbij wordt vet uit andere delen van het lichaam gehaald, gezuiverd en vervolgens in de borsten geïnjecteerd. Dit is ideaal voor iedereen die liever geen siliconen in het lichaam wil. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat je hiermee de cup slechts één maat kunt vergroten. Wil je meer? Dan kom je toch weer uit bij de implantaten borstvergroting.

Borstverkleining middels operatie

Niet iedereen is blij met grote borsten. Dat kan niet alleen met het uiterlijk te maken hebben, maar ook zeker met fysieke ongemakken die hiermee gepaard kunnen gaan. Denk aan pijn aan de rug en schouders, langdurig of juist tijdens het sporten. Wat je reden ook is, een borstverkleining biedt uitkomst. Na de operatie draag je zes weken een compressiebeha en dien je zware bewegingen te voorkomen. Vaak wordt de operatie gecombineerd met een borstlift, omdat de borsten mogelijk zijn gaan hangen. Je kunt daarnaast ook alleen een borstlift laten uitvoeren. Het is een veel gekozen ingreep na de zwangerschap.

De juiste beha voor optisch effect

Ga je liever niet onder het mes? Ook dan is er een optie voor het groter of kleiner maken van je borsten. Nou ja, ‘maken’ niet, maar je kunt het wel visueel zo laten lijken. Namelijk door een push-up (vergroting) of minimizer (verkleinen) beha te dragen. Daarnaast heb je ook met je kledingkeuze nog invloed. Horizontale strepen, wijde kleding of hoge shirtjes laten je borsten groter uitkomen. Effen en donkere kledij met een vierkante of V-hals vorm laten je borsten optisch gezien kleiner lijken.

Naar de sportschool voor borstspieren

Wat je ook nog zou kunnen doen voor optisch grotere borsten, is het trainen van je borstspieren. Daarbij moeten we wel zeggen dat je flink wat moet trainen om werkelijk effect te zien, maar als jij regelmatig je borstspieren traint dan zullen deze groeien. Hierdoor gaan je borsten meer naar voren staan en lijken ze groter. Wil je juist optisch kleinere borsten, dan kun je beter andere delen van je lichaam extra aandacht geven in de gym. 

https://unsplash.com/photos/VgPaTyPjXXA

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *