Lekker in het netje! Zo kan je je bh maat meten thuis

Lekker in het netje! Zo kan je je bh maat meten thuis

Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde bh maat draagt? En dit met nek-, rug-, en hoofdpijn als gevolg van verkeerde ondersteuning. Naast dat de juiste bh je mooie vormen benadrukt, is het dus ook nog eens goed voor je gezondheid! Zo kan het jarenlang dragen van de verkeerde bh maat zelfs tot houdingsproblemen leiden en vooral voor de vrouwen onder ons met de wat grotere meiden is een goede bh onmisbaar om het gewicht goed te verdelen. Gelukkig, kun je zelf heel makkelijk je bh maat meten thuis.

Je bh maat meten thuis? Dit heb je nodig

Voordat je begint met het opmeten van je bh-maat, is het belangrijk om te zorgen dat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt. Dit betekent dat je een zachte meetlint nodig hebt (het liefst van stof, zodat het comfortabel is om te dragen) en een spiegel om in te kijken. Als je het opmeten wilt laten doen door iemand anders, zorg dan dat je diegene vraagt om voorzichtig te zijn en niet te strak te trekken bij het opmeten.

bh maat meten thuis
©bhmaatcalculator

Stap 1: De bandmaat.

De eerste stap bij het opmeten van je bh-maat is het meten van je bandmaat. Om dit te doen, moet je het meetlint om je ribbenkast heen doen, net onder je borsten. Het meetlint moet op dezelfde hoogte blijven als waar je bh zou zitten, dus zorg ervoor dat je het niet te hoog of te laag doet. Zorg ervoor dat het meetlint comfortabel zit, maar niet te los, zodat je een nauwkeurige maat kunt krijgen. Als je de maat hebt genomen, noteer deze dan op een stuk papier zodat je het later nog eens kunt controleren.

Stap 2: De cupmaat

De cupmaat is misschien wel het belangrijkste onderdeel van je bh, omdat dit deel ervoor zorgt dat je borsten goed ondersteund worden en er mooi uitzien. Om je cupmaat op te meten, neem je weer het meetlint en meet je de omtrek van je borsten op de grootste plek. Zorg ervoor dat het meetlint strak genoeg zit om de vorm van je borsten te kunnen zien, maar niet zo strak dat het oncomfortabel is. Op basis hiervan wordt je cupmaat bepaald.

Check de maattabel

Alles opgemeten? Kijk dan naar onderstaande tabel en kies altijd de dichtstbijzijnde maat. Heb je bijvoorbeeld voor je bandmaat 73 cm? Rond dan af naar boven en kies 75 cm.

bh maat tabel
©bhmaatcalculator

Nu je je bandmaat en cupmaat hebt opgemeten, kun je deze gebruiken om je bh-maat te bepalen. Om dit te doen, moet je eerst je bandmaat en cupmaat combineren. Bijvoorbeeld, als je bandmaat 34 is en je cupmaat B, dan is je bh-maat 34B. Als je de bh-maat hebt bepaald, kun je deze gebruiken om de juiste bh te kiezen.

BH maat thuis gemeten? Probeer daarna verschillende maten en stijlen!

Zelfs als je de juiste bh-maat hebt bepaald, is het belangrijk om verschillende maten en stijlen te proberen voordat je een aankoop doet. Dit is omdat sommige bh’s beter bij bepaalde lichaamsvormen passen dan andere. Bovendien kan het helpen om verschillende merken en stijlen te proberen voordat je een aankoop doet, zodat je zeker weet dat je een bh hebt gekozen die comfortabel en flatterend is.

Hiernaast, is het ook belangrijk om de pasvorm te controleren voordat je hem koopt. Dit betekent dat je de bh aan moet trekken en in de spiegel moet kijken om te zien of hij goed past. Als de band te strak of te los zit, of als de cups te klein of te groot zijn, moet je een andere maat proberen. Zorg ervoor dat je de bh goed past voordat je hem koopt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een bh hebt gekozen die comfortabel en flatterend is.

Door deze stappen te volgen, kun je op een gemakkelijke en nauwkeurige manier je bh-maat opmeten. Zo kun je altijd de juiste bh kiezen, zodat je er goed uitziet en je comfortabel voelt. Doe dit regelmatig, omdat je borsten kunnen veranderen in grootte en vorm, door bijvoorbeeld zwangerschap en gewichtstoe- of afname.

Afbeeldingen afkomstig van: Kristen Plastique op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *