Betaling niet ontvangen?

Betaling niet ontvangen?

Vele ondernemers maken dit mee. Keurig op tijd alles leveren of het nou om een product gaat of een service maakt vaak niet uit maar dan betaald de klant niet. Heel vervelend natuurlijk. Het begint met een factuur sturen en dan maar wachten. Een reminder en nog niks. Ook de aan de aanmaningen wordt geen gehoor gegeven. Wat kunt men nu nog doen om toch het geld te krijgen waar men recht op heeft. Een deurwaarder inschakelen zou een wijs besluit zijn. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat er niet alleen digitaal of per post actie wordt ondernomen maar dat er ook fysiek actie plaats vindt.

Wat is een deurwaarder?

Een deurwaarder is niet zomaar iemand. Vaak wordt bij alleen al het noemen van een deurwaarder mensen onder druk gezet en resulteert dit vaak meteen al in actie. Een deurwaarder gaat verder dan alleen waarschuwen. Een deurwaarder mag ambtshandelingen verrichten en werkt als een openbaar ambtenaar. Een deurwaarder mag dagvaardingen uitbrengen en het leggen beslag op goederen. Ook is het niet ongebruikelijk dat een locatie instructies kan krijgen van de deurwaarder ontruimt te worden. Een deurwaarder komt dus niet zomaar langs en is vele gevallen een laatste optie om toch nog een betaling of vergoeding rond te krijgen. Alle deurwaarders moeten geregistreerd zijn in het register voor deurwaarders.

Waarom een deurwaarder?

Een deurwaarder is wettelijk bevoegd om een betaling af te dwingen. Dit komt uiteraard voort uit een onbetaalde service of product die al geleverd is. Vooraf kan men een deurwaarder nooit inschakelen. Een deurwaarder zorgt ervoor dat de schuldeisers het geld krijgen waar zij volgens de rechter recht op hebben. Ook kan een deurwaarder een vonnis uitbrengen. Een vonnis legt een deurwaarder dan ten uitvoering uit na een bezoek aan de persoon die de schuld moet betalen. Tijdens het bezoek maakt de deurwaarder een verslag van zijn bezoek aan de persoon die moet betalen. Op dit verslag wordt dan een vonnis gebaseerd dat kan lijden tot een ontruiming of beslaglegging.

Afbeelding van Unsplash van Michael Longmire

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *