Alles wat je wilt weten over het kledingmerk YAYA

Alles wat je wilt weten over het kledingmerk YAYA

Yaya kleding is al een flink aantal jaren een bekend begrip in modeland. Yaya is een kledingmerk dat zich inzet om zoveel mogelijk mensen blij te maken, wat inhoudt dat er een brede doelgroep gediend wordt. Deze mensen worden gezien modern en on trend zijn, maar zijn niet de uitbundige trendsetters. Eerlijke en duurzame items spelen de hoofdrol voor het merk en beslissingen over het milieu en de impact worden iedere dag weloverwogen gemaakt. In dit artikel vertellen we iets meer over de achtergrond van YAYA en de collectie.

Geschiedenis van YAYA

YAYA is opgestart in 1992 door de broers Marco en Patrick Draijer. Het kledingmerk is door de jaren heen echt uitgegroeid tot een lifestyle merk voor vrouwen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Halfweg, een dorpje in de buurt van Amsterdam. Een van de belangrijkste aspecten voor het produceren voor kleding is dat ze de wetten respecteren van de landen waarin je produceert; iets wat ook voor YAYA erg belangrijk is. Ze zorgen ervoor dat bedrijfsactiviteiten legitiem zijn en dat er goede werkomstandigheden zijn in de fabrieken waar de items gemaakt worden. Hierdoor is YAYA niet de goedkoopste optie, maar wel eerlijk. Er wordt regelmatig een bezoek gebracht aan de fabrieken en nooit vervuilende of gevaarlijke materialen gebruikt.

Collectie van YAYA

YAYA is voornamelijk neutraal in kleurgebruik, maar heeft her en der wel een uniek detail of patroon. De collecties worden gebaseerd op drie kernwoorden, namelijk: stil (40%), nostalgisch (40%) en speels (20%). Comfort staat bij YAYA altijd hoog in het vaandel en daarom vindt je veel zachte en fijne stoffen voor de huid. Daarnaast speelt vrouwelijkheid een grote rol bij YAYA. Deze twee facetten samen zorgen ervoor dat YAYA makkelijk is om te stylen, maar je wel echt vrouwelijk laat voelen. YAYA ontwerpt key pieces die je seizoenen lang kunt dragen, zodat je items duurzaam zijn in gebruik. Van die items die je eigenlijk altijd een goed gevoel geven.

YAYA hoopt in de toekomst een brede doelgroep te dienen van vrouwen die het merk zien als hartelijk, eerlijk en vriendelijk. Meer winkels openen staat zeker op de planning voor ze.

Afbeelding afkomstig van: Priscilla Du Preez op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *