Afvallen; wat heb je nodig?

Afvallen; wat heb je nodig?

Er zijn veel mensen die willen afvallen, maar wat heb je nodig om te kunnen afvallen. Er zijn een aantal dingen die vaak worden vergeten tijdens hun afvalperiode. Het is namelijk enorm belangrijk om het doorzettingsvermogen te hebben, het geduld en de wilskracht. Met deze 3 dingen moet je een heel eind komen.

Voeding

Hoe jouw lichaam reageert op jou ligt voor 70% aan je voeding. Als je wil afvallen kun je beter niet meteen alles opgeven. Jouw lichaam gaat daar heel vervelend op reageren. Je kunt dit waarschijnlijk een week of 2 volhouden en dan val je terug in je oude ritme. Het beste is om gewoon iets gezonder te eten en kleinere porties. Eet dus bijvoorbeeld in de middag als tussendoortje geen suikerwafel, maar een banaan. Een banaan geeft je energie voor de rest van de dag en is een stuk beter voor je dan een suikerwafel. Van suikers krijg je honger en ga je dus nog meer eten. Probeer dit zo veel mogelijk te mijden. Ook ontbijt is enorm belangrijk. Een gezonde smoothie met spinazie is bijvoorbeeld erg makkelijk en gezond! Voor meer inspiratie voor gezonde ontbijtjes kun je eens zoeken op; gezond ontbijt afvallen.

Sporten

Natuurlijk moet je ook bewegen naast het letten op de voeding. Moet je per se sporten? Nee, als jij 3 keer in de week een uurtje gaat wandelen ben je ook goed bezig. Vind je sporten nou echt leuk en wil je graag naar de sportschool? Dan heb ik nog wel wat tips voor je. Wil je alleen vet verliezen en echt afvallen? Dan moet je in een calorietekort eten en zorgen dan je meer verbrand dan dat je eet. Je kunt hiervoor alleen cardio doen, maar je hoeft zeker niet alleen cardio te doen om af te vallen. Je kunt ook gewoon je spieren trainen en je training afsluiten met een cardio kwartiertje of halfuurtje. Op deze manier zal je de gezonde levensstijl het langste volhouden. Ga 2 à 3 keer naar de sportschool in de week.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *