6 tips om de perfecte taart te bakken

6 tips om de perfecte taart te bakken

Een taart is niet alleen lekker om op te eten. Zelf een taart bakken geeft je het grootste plezier. En als het dan ook nog eens een taart wordt die helemaal naar je zin gelukt is, dan geeft dat je natuurlijk de grootste voldoening. Versier de taart zoals je wil en je kunt er flink mee pronken op de volgende verjaardag of wanneer je vriendinnen op de thee komen. Om je wel wat op weg te helpen, hebben we enkele slimme tips verzameld om te zorgen dat je goed op weg raakt.

1 Een goede voorbereiding

Dat is natuurlijk een cliché. In het geval van taarten bakken is het echter wel meer dan waar. Je hebt echt de tijd nodig om het recept goed door te nemen en alle benodigdheden in huis te halen. Zo is de juiste bakvorm bijvoorbeeld wel heel belangrijk voor veel taarten. De vorm bepaalt vaak mede hoe je met de decoratie om kunt gaan. Bovendien wil je alles goed in je hoofd hebben zitten, want als je de stappen niet precies zoals omschreven uitvoert, dan kom je al snel in de problemen. Neem dus ruim de tijd voor je voorbereiding.

2 Maak het deeg vast klaar

Je wilt niet alles op het laatste moment doen, daarom begonnen we bij de vorige tip al over de voorbereiding. Je wilt ook zeker zijn dat je alle tijd hebt om de stappen van het recept rustig door te lopen. Daar kan je zelf ook een factor in zijn. Bijvoorbeeld door vooraf alvast het taartdeeg gereed te maken. Dat kan je op een vrij moment doen, om het vervolgens in te vriezen. Dit is wel zo slim, want het scheelt je veel tijd en je kunt direct aan de slag op het moment dat je motivatie lekker hoog is. Dat is natuurlijk ook belangrijk.

3 Leer je voorkeuren kennen

Het is ook belangrijk om je eigen voorkeuren te liggen kennen. Om nog even bij het voorbeeld van het deeg te blijven. Er zijn veel verschillende soorten deeg. Er zijn ook verschillende manieren waarop je die kunt bereiden. Je maakt ze met of zonder biscuit bijvoorbeeld. Neem in de eerste periode waarin je begint met bakken wel ruim de tijd om je voorkeuren te leren kennen. Door verschillende soorten deeg te proberen, maar ook verschillende toppings te testen, kan je goed ontdekken wat jij het lekkerst en het leukst vindt.

4 Bakken is ook echt bakken

Dat betekent dus dat je geduld moet hebben. Dat is niet voor iedere vrouw even gemakkelijk, dat weten we. Het is vooral zaak om de tijd te nemen om de bodem goed te bakken. Dat zorgt ervoor dat de gehele taart beter smaakt. De beste manier is om voor het zogenaamde blind bakken te gaan. Daardoor weet je echt zeker dat de bodem echt op de best mogelijke manier gaar wordt. Het is slim om even verder te zoeken naar tips van echte specialisten op dit gebied. Dit komt al jouw taarten sterk ten goede.

5 Droog bakken

Om nog even bij het bakken te blijven. Zorg ook dat de taartbodem de juiste crunch krijgt en dat deze vooral droog is. Als er iets de smaak van een lekkere taart verpest, dan is het wel een kleffe bodem. Wie weleens naar de bakprogramma’s op tv kijkt, die weet natuurlijk dat dit de ultieme nachtmerrie van de topbakkers is. Als zij dit al zeggen, dan is er dus ook alle reden om aan te nemen dat er een kern van waarheid in zit. Een slechte bodem is niet te redden met een topvulling, het is eerder juist omgekeerd. De slechte bodem verpest de rest.

6 Voorzichtigheid is troef

Wanneer je de bodem hebt geperfectioneerd en je hebt de taart goed gevuld en je hebt ook je versiering nog goed op orde, dan is het natuurlijk wel zaak om ook de presentatie helemaal op orde te hebben. Dat betekent dus dat je voorzichtig moet zijn met het uit de vorm halen van de taart wanneer deze gebakken is. Pas ook goed op met het aansnijden. Zeker bij de eerste stukjes is dit belangrijk. Alleen op die manier kun je de taart in al zijn glorie tonen aan iedereen die het maar zien wil.

Afbeelding komt van Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *