6 aankooptips voor een scootmobiel

6 aankooptips voor een scootmobiel

Ben je minder mobiel, maar wil je wel graag alles zelfstandig kunnen blijven doen? Dan is een scootmobiel een geweldige oplossing. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een scootmobiel? Het is verstandig om de tijd te nemen en je goed te laten informeren en adviseren over de diverse soorten scootmobielen. Lees snel verder voor 6 handige tips die je zeker kunt gebruiken bij de aankoop van een scootmobiel!

Waarom een scootmobiel aanschaffen?

Word je wat ouder en wordt het lopen wat moeilijker? Of ben je snel moe na een fysieke inspanning? Het kan erg frustrerend zijn als je hierdoor bepaalde dingen moet laten, zoals boodschappen of een vrienden en familie bezoek. Een scootmobiel biedt de perfecte oplossing en het neemt vele voordelen met zich mee. Het is een comfortabel en compact elektrisch vervoermiddel waarmee je onafhankelijk alles zelf kunt blijven doen. Ga voor een opvouwbare scootmobiel, zodat je de mobiel eenvoudig mee op reis kunt nemen. Hierdoor kun je zelfstandig boodschappen blijven doen, sociale contacten blijven onderhouden en naar het park, de kerk of de markt blijven gaan. Zorg ervoor dat je de scootmobiel koopt bij een zorgspecialist. Ga voor een betrouwbaar en duurzaam model van topkwaliteit en vergroot direct je mobiliteit.

6 tips bij het kopen van een scootmobiel

Ben je van plan om een scootmobiel te gaan kopen? Bij de aankoop van een scootmobiel zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hierbij 6 handige tips!

Tip 1. Ga na waarvoor je de scootmobiel voornamelijk gaat gebruiken

Voordat je een scootmobiel gaat kopen, is het belangrijk om na te gaan waarvoor je de scootmobiel gaat gebruiken. Is de scootmobiel voornamelijk bedoeld om in huis te gebruiken, dan is de omvang en de wendbaarheid van de scootmobiel erg belangrijk. Een kleine scootmobiel kan namelijk makkelijker door deurposten en gangen rijden. Is de scootmobiel slechts voor buitengebruik bedoeld, dan kun je beter voor een stabiele en robuuste scootmobiel gaan. Dit is erg handig wanneer je comfortabel door verschillende weersomstandigheden naar de supermarkt of het park wilt rijden.

Tip 2. Ga na welke afstanden je met de scootmobiel gaat afleggen

Een scootmobiel maakt gebruik van een accu. Wanneer je de scootmobiel gebruikt, wil je natuurlijk niet constant de accu moeten opladen. Let op de actieradius bij de aankoop van een scootmobiel. Dit vertelt je hoeveel kilometer je met de mobiel kunt afleggen zonder tussentijds te hoeven opladen. Het is dus belangrijk om na te gaan welke afstanden je gaat afleggen met de mobiel. Wil je de scootmobiel voornamelijk voor korte afstanden gebruiken, zoals boodschappen, dan is het verstandig om voor een compact model te gaan die bedoeld is voor korte en middellange afstanden. Wil je de scootmobiel voor lange afstanden gebruiken, kies dan voor een model met een zwaardere accu.

Tip 3: Let bij de aankoop op je lichaamsgewicht

Wanneer je een scootmobiel gaat kopen, is het belangrijk om te letten op de maximale belastbaarheid van de modellen. Een robuust zwaarder model kan vaak tot maximaal 220 kilo dragen. Kleinere modellen kunnen doorgaans maximaal 100 kilo dragen. Houd rekening met je lichaamsgewicht en of je eventueel andere dingen dmee wilt vervoeren op de mobiel.

Tip 4: Ga na of je de scootmobiel mee op reis wil nemen

Wil je de scootmobiel graag mee op reis nemen? Of ga je regelmatig een weekendje of een dagje weg? Kies dan voor een opvouwbare scootmobiel. Een opvouwbaar model is vaak een stuk lichter en compacter waardoor je de mobiel makkelijker meeneemt op reis. De scootmobiel kun je gemakkelijk demonteren zonder gereedschap, zodat hij perfect in je kofferbak past. Ga je niet op reis, dan dient het model als een reguliere scootmobiel.

Tip 5: Let op comfort

Rijcomfort is erg belangrijk bij een scootmobiel. Zeker wanneer je langere tochten wilt maken of rug- of gewrichtsklachten hebt, is het belangrijk om voor een comfortabele scootmobiel te kiezen. Sommige modellen zijn voorzien van een ergonomisch verantwoorde stoel of een goede vering. Het is altijd raadzaam om een proefrit te maken, voordat je de scootmobiel definitief aanschaft.

Tip 6: Let op de maximale snelheid van de scootmobiel

Ten slotte is het belangrijk om na te gaan wat de snelheid is waarmee je wilt rijden. De snelheid van diverse modellen kan erg variëren. Er zijn modellen die 10 km/u rijden of 20 km/u gaan. Ook hierbij is het belangrijk om na te gaan waarvoor je de mobiel voornamelijk gaat gebruiken. Is het voor kleine tochtjes naar het park en de supermarkt of ben je van plan om langere tochten te maken, waarbij een hogere snelheid handig is?

Afbeelding komt van Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *