5 tips voor een sexy slaapkamer

5 tips voor een sexy slaapkamer

Is de romantiek in je slaapkamer verdwenen en voelt het nu saai aan? Is het van een romantische kamer veranderd in een combinatie van thuiskantoor en bioscoop? Dan is het hoog tijd om actie te ondernemen en wat spanning terug te brengen in je slaapkamer. Er zijn genoeg manieren om je slaapkamer weer sexy te maken. Hier zijn vijf ideeën van trendyvrouw.nl om je op weg te helpen!

Ruim die rommel op

Je moet eerst de rommel in je slaapkamer opruimen. Een rommelige kamer is absoluut niet sexy. Denk erover na: hoe kun je je sexy voelen als je stapels wasgoed ziet liggen of als je kantoor je constant herinnert aan werk? En die hometrainer die daar staat? Niet echt sexy, toch? Dus hier is de deal: verplaats je wasmand naar een andere plek, berg je werkspullen op in een andere kamer en doe iets met die hometrainer, zelfs als dat betekent dat je hem moet verbergen achter een scherm. En die dozen en spullen onder je bed? Ze moeten weg. Een sexy slaapkamer heeft geen plaats voor belastingaangiften of oude foto’s. Het draait allemaal om positieve energie en ruimte voor romantiek.

Installeer romantische verlichting

Om je slaapkamer een sexy uitstraling te geven, moet je letten op de verlichting. Je hoeft geen dure kroonluchter te installeren, maar de juiste verlichting kan een romantische sfeer creëren. Vermijd te fel licht door dimmers te gebruiken of lampen met een lagere wattage. Twinkelende kerstverlichting kunnen een speels element toevoegen, en kaarsen zorgen voor een intieme sfeer.

Kies het juiste bed…

Een versleten bed is gewoon niet sexy. Als je bed doorzakt, piept of wiebelt, is het tijd voor een upgrade. Ga naar een matrassenwinkel en probeer enkele traagschuim matrassen en kies voor comfort. Een sexy slaapkamer begint met een stevig bed.

… met de juiste lakens

Luxe hotels weten hoe ze een romantische sfeer kunnen creëren met zachte lakens en luxe kussens. Je kunt hetzelfde effect in je eigen slaapkamer bereiken door te investeren in hoogwaardig beddengoed. Kies voor heldere kleuren of lekkere stoffen zoals zijde of satijn om de sfeer te verbeteren. Tip: de lakens moeten een hoge draaddichtheid hebben, wat misschien iets duurder is, maar de moeite waard voor een sexy slaapkamer.

Maak het af met kleuren

Kleur kan een grote invloed hebben op de sfeer van je slaapkamer, maar je hoeft niet de hele kamer rood te verven. Het gaat om subtiele accenten. Denk aan verschillende texturen op de muren of zelfs aan metallic verf op het plafond om een luxe en romantische sfeer te creëren. Ook de gordijnen spelen een rol. Kies lichte, luchtige gordijnen voor een romantische uitstraling, of kies zwaardere gordijnen als je meer privacy (en geluidsdemping)nodig hebt. Met deze tips kun je je slaapkamer weer romantisch maken!

Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *