5 redenen om een draagzak te kopen

5 redenen om een draagzak te kopen

Bij veel vrouwen die voor de eerste keer moeder worden, staan draagzakken niet bovenaan het boodschappenlijstje, maar als je er eenmaal een hebt, kun je je leven niet meer voorstellen zonder een draagzak. Een draagzak baby, absoluut een onmisbaar product!

Het dragen van een baby bestaat al eeuwen, alleen niet op de manier zoals we het nu kennen.

Er zoveel voordelen van een draagzak, vooral als je een peuter en een pasgeboren baby hebt, maar er zijn ook een aantal  minpunten die je moet kennen.

  1. Het kan zwaar zijn voor je rug, vooral als je een zware baby hebt.
  2. Soms wordt het te warm om een ​​draagzak te dragen.
  3. Overgeven en kwijlen kan een nachtmerrie zijn!
  4. Sommige kinderen vinden het gewoon niet leuk.

Het is belangrijk om te weten dat een draagzak geen alternatief is voor een kinderwagen, je moet nog steeds investeren in een kinderwagen, maar een draagzak is bijv. erg handig voor korte trips, trektochten, wandelingen, winkelen en rond het huis.

Wat zijn dan nu de voordelen van een draagzak:

  1. Baby’s vinden het heerlijk om dicht bij je te zijn. Huid-op-huid hechting wordt na de geboorte aangemoedigd, omdat het een hormoon genaamd oxytocine aan moeders afgeeft dat de productie van moedermelk bevordert en een moederband die moeder helpt bij postpartumdepressie en angst.

2. Een draagzak kan jou, papa en de grootouders helpen om een ​​betere band met de baby te krijgen.Het hebben van een baby in een draagzak helpt bij het sporten. Je krijgt in principe elke dag een gratis training.

3. Studies hebben aangetoond dat baby’s die gedragen worden 40-50% minder huilen.

4. Bevordert spraak. Baby’s kunnen talen sneller oppikken als ze in een draagzak zitten, omdat ze dichter bij jou en de mensen met wie je communiceert.

5. Bevordert lichamelijke ontwikkeling. Draagzakken kunnen helpen bij het ontwikkelen van kracht en controle in nek en hoofd. Het helpt ook de spierkracht te vergroten, aangezien baby’s erg actief kunnen worden in draagzakken.

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *