10 Leuke weetjes over mannen; wat vrouwen moeten weten over mannen

10 Leuke weetjes over mannen; wat vrouwen moeten weten over mannen

We weten het, Dameswiki is een blog voor vrouwen. Toch vinden we het allemaal leuk om wat grappige feiten te leren. Ons artikel leuke weetjes over vrouwen is niets voor niets zo populair. En hoewel dit artikel misschien over mannen gaat, betekent dat niet dat wij vrouwen er niks aan hebben. Je leert hier namelijk wat vrouwen moeten weten over mannen, en dat kan altijd van pas komen. Lees daarom hier tien leuke weetjes over mannen!

Wat vrouwen moeten weten over mannen

1. Mannen staren bijna een jaar van hun leven naar vrouwen

Nou, dit is alvast een leuke om met je vriend over in discussie te gaan. Een man besteed namelijk ongeveer 43 minuten per dag aan het kijken naar tien verschillende vrouwen. Dit komt neer op 259 uur (of bijna elf dagen) per jaar. Het resultaat is dat mannen van hun 18de tot 52ste levensjaar ruim één jaar doorbrengen met het bewonderen van vrouwen.

Maar goed, wij vrouwen zijn ook niet onschuldig. Vrouwen kijken op hun beurt twintig minuten per dag naar mannen. Dat is vijf dagen per jaar en in hetzelfde aantal jaren dus minder dan zes maanden. Dat scheelt nogal wat!

2. Mannen liegen twee keer zo vaak als vrouwen

De gemiddelde man liegt zes keer per dag tegen zijn collega’s, baas of partner, terwijl vrouwen dit ongeveer drie keer per dag doen. Dit betekent dat mannen dus twee keer zo vaak liegen als vrouwen. Hmm, deze weetjes over mannen kunnen nog best wel eens voor wat opschudding zorgen…

3. De levensstijl van een man hangt grotendeels af van het IQ

Uit onderzoek is gebleken dat mannen met een lager IQ vaak te veel drinken. Toch wordt er ook vermeld dat dit feit niet alleen door IQ kan worden veroorzaakt, aangezien mannen die alcohol misbruiken ook vaak emotionele problemen hadden. Desalniettemin zijn wetenschappers van mening dat een hoger intelligentieniveau leidt tot een gezondere levensstijl. Hiernaast gaan mannen met een lager IQ ook vaker vreemd.

4. Mannen eten twee keer zoveel als ze bij vrouwen zijn

Het lijkt misschien vreemd, maar het is een feit: mannen eten meer als ze lunchen of dineren met een vrouw. Ze eten bijvoorbeeld 93% meer pizza en 86% meer salade dan ze zouden doen in het gezelschap van mannen. Volgens de onderzoeker doen mannen dit om indruk te maken op vrouwen. Het klinkt misschien gek, maar het is puur instinct.

5. Mannen zijn vrienden door hun gezamenlijke interesses

Een van de grappige verschillen tussen mannen en vrouwen is hoe ze hun vrienden uitkiezen. Vriendschap tussen mannen is vooral gebaseerd op gemeenschappelijke belangen. Ze spelen het liefst voetbal, golf, tennis of poker of kijken samen met hun vrienden naar de wedstrijden van hun favoriete team. Vrouwelijke vriendschappen zijn meestal gebaseerd op emoties en steun. Vrouwen kiezen vrienden die ‘emotioneel verenigd’ met hen zijn.

6. Nachtmerries worden vaker gezien als rampen

Mannen worden vaak wakker uit nachtmerries waarin ze grootschalige rampen, overstromingen, aardbevingen en oorlogen zien. Interpersoonlijke conflicten bij nachtmerries komen in de dromen van vrouwen twee keer zo vaak voor als bij mannen.

7. Mannen veranderen vaker van gedachten

Voor de mannen die vinden dat wij geen beslissingen kunnen maken: mannen veranderen twee tot drie keer vaker van gedachten dan dat vrouwen dat doen!

8. Val niet voor deze truc

Wist je dat mannen met kaalgeschoren hoofden worden gezien als 2,5 centimeter groter en 13% sterker dan mannen met haar? We weten allemaal dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot lange mannen, dus laat je niet voor de gek houden!

9. Mannen proberen de aandacht van een vrouw te trekken als ze hun duimen aan hun riem houden

Wanneer een man aan een vrouw wil laten zien dat hij in haar geïnteresseerd is, neemt hij onwillekeurig een pose aan die aantoont dat hij moedig en sterk is. Meestal houdt een man met zijn duimen de riem van zijn broek vast.

10. De voorkeur wordt gegeven aan complimenten van andere mannen

Mannen aanvaarden complimenten van het andere geslacht natuurlijk met plezier. Toch zijn ze meer tevreden met een compliment van mannen. Dit zal hun gevoel van eigenwaarde vergroten. Deze hadden we niet verwacht!

Welke leuke weetjes over mannen vond jij het meest verbazingwekkend? Laat het weten in de reacties!

Afbeelding komt van Matheus Ferrero op Unsplash

Reactie plaatsen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *